WhatsApp nu va mai funcționa în curând pe aceste telefoane mobile! Ce trebuie să faci dacă deții unul dintre aceste modele

Autor: Lavinia Medrea

WhatsApp nu va mai funcționa în curând pe anumite telefoane mobile

Sursa: PixaBay

WhatsApp întrerupe din nou suportul pentru anumite modele mai vechi de telefoane. Acestea nu vor mai primi suport din toamnă, iar utilizatorii nu vor mai putea, astfel, să folosească aplicația.

În curând, WhatsApp va întrerupe suportul pentru dispozitivele iOS 10 și iOS 11. Compania a decis implementarea deciziei pe 24 octombrie 2022.

WhatsApp nu va mai funcționa pe anumite telefoane mobile

WhatsApp a declarat că întrerupe în fiecare an suportul pentru unele versiuni de Android și iOS pentru a introduce noi caracteristici în aplicație care pot fi incompatibile cu o versiune mai veche a platformei de mesagerie sau cu sistemul de operare al dispozitivului.

Citeste si: Preț iPhone 14: Cu cât se vând noile modele lansate de Apple! Cu ce funcții noi și în ce culori disponibile vine iPhone14

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Aceasta nu este prima dată când se spune că WhatsApp renunță la suportul pentru iOS 10, deoarece același zvon a apărut anul trecut, dar s-a dovedit a fi fals. Cu toate acestea, compania a confirmat acum că va renunța la suportul pentru iOS 10, dar și pentru iOS 11. Următoarele modele de iPhone nu vor mai fi compatibile cu WhatsApp începând cu 24 octombrie:

  • iPhone 5
  • iPhone 5C

Pentru utilizatorii de Android, este necesar Android 4.1

sau o versiune mai nouă.

WhatsApp nu va mai funcționa pentru iPhone 5 și iPhone 5C

Începând cu 24 octombrie 2022, iPhone 5 și iPhone 5C nu vor mai putea rula WhatsApp. Modelele iPhone 5S, iPhone 6 și iPhone 6S vor continua să funcționeze cu WhatsApp atâta timp cât rulează iOS 12 sau o versiune mai nouă. Utilizatorii care au un iPhone 5S sau o versiune veche ar trebui să actualizeze imediat la iOS 12 sau la o versiune mai nouă pentru a putea utiliza WhatsApp.

Citeste si: Riști să rămâi fără acces la WhatsApp dacă ai acest telefon! Nu vor mai funcționa începând cu data de 24 octombrie 2022

„Mutarea vine chiar înainte de WWDC 2022 al Apple, unde va fi prezentat iOS 16. Utilizatorii care rulează în prezent iOS 10 și 11 (iPhone 5 și iPhone 5C) vor trebui să facă upgrade la un nou dispozitiv sau să schimbe platforma de la iOS la Android pentru a continua să folosească WhatsApp.

Din fericire, transferul datelor din istoricul de chat WhatsApp de pe un iPhone pe un telefon Android este mai simplu”, a transmis WABetaInfo, pentru utilizatorii care rulează WhatsApp pe iOS 10 și iOS 11.