Wimbledon 2019, Simona Halep: "Sunt mai disperata sa castig eu turneul"

Author: L.S.
Actualizat: 03 sep 2020, 04:35

Wimbledon 2019. Simona Halep a trecut de Elina Svitolina, 6-1, 6-3, şi va juca prima sa finală din carieră la Wimbledon

În ultimul act, adversară îi va fi Serena Williams, de 7 ori învingătoare la All England Club. Campioana noastră a discutat pe larg despre duelul cu ucraineanca, dar şi despre ce o aşteaptă în ultimul act.

Simona Halep va juca în premieră cu trofeul pe masă la Wimbledon, competiţie în care avea în palmares doar o semifinală, în 2014.

Meciul cu Elina Svitolina a adus un adevărat recital al româncei, care a reuşit nu mai puţin de 26 de lovituri direct câştigătoare, cu adevărat impresionant judecând după cât de puţine gameuri s-au jucat.

Urmează Serena Williams

Simona Halep- Serena Williams este finala de vis de la Wimbledon. Învingătoarea va primi un cec de 2 milioane si jumătate de euro, iar miza morală e şi mai mare pentru Halep: are o singură victorie, în 10 meciuri cu rivala care va împlini în curând 38 de ani. Campioana noastră poate cuceri al doilea său trofeu de Grand Slam, dar şi să îşi învingă marea rivala din ultimii ani.

Aceasta la rândul ei va fi foarte motivată, dorind să arate că poate câştiga Grand Slamuri după ce a născut. Americanca mai are o a altă motivaţie importantă: cu o victorie, o egalează pe Margaret Court, în fruntea topului celor mai multe turnee de Mare Şlem câştigate, 24.

Ce a răspuns Simona Halep în conferinţa de presă de după partida cu Svitolina

Dacă joci aşa când eşti relaxată, cum ai face-o dacă ai fi foarte determinată?

Am explicat asta câteva zile. Faptul că sunt atât de calmă nu înseamnă că nu muncesc din greu sau că nu sunt foarte concentrată pe ce am de făcut. Sunt liniştită pe teren, sunt liniştită ca persoană, dar încerc să dau totul pentru a-mi atinge obiectivele. Şi, se pare, joc mai bine astfel.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Primele două gameuri au fost extrem de lungi. Credeai că te vei impune atât de repede?

După primul game am fost foarte obosită, apoi a urmat un al doilea game la fel de lung. Deja în al treilea game am simţit că nu mai pot juca şi l-am pierdut repede.

În ciuda scorului, să ştiţi că Elina a jucat bine, nu a renunţat la niciun punct. Au fost raliuri foarte intense, a fost un ritm foarte bun al meciului. A fost foarte greu să joc la acest nivel, dar am intrat pregătită. Ştiam că Elina nu lasă în niciun moment piciorul de pe pedala de acceleraţie şi am fost gata să mă lupt pentru fiecare punct. Cred că a fost unul dintre cele mai bune meciuri făcute de mine pe iarbă.

Urmează Serena Williams. Ce ai învăţat din disputele anterioare contra ei?

Am jucat multe meciuri împotriva Serenei Williams şi unele dintre ele au fost foarte echilibrate. Am învăţat din aceste partide că am şansa mea. Acum, sunt convinsă că pot să o înving. Bineînţeles, o respect enorm pentru ceea ce a făcut în tenis şi pentru ceea ce face în continuare, dar mă simt foarte puternică mental. Vom vedea ce va fi, va fi o provocare uriaşă.

Ai avut modele în tenis?

Serena a fost unul dintre modelele mele. Să vezi pe cineva că poate câştiga atât de multe titluri aici, pe iarbă, nu are cum să nu te motiveze. E un exemplu pentru toţi. Justin Henin m-a inspirat şi ea, şi ea e un model pentru mine.

Halep, concentrată să îşi îmbunătăţească jocul

Ai vreo armă pentru a o face pe Serena în finală să fie mai puţin explozivă?

Nu vreau să mă focusez pe asta, vreau să mă gândesc la ce trebuie să fac eu mai bine. Sunt câteva lucruri pe care le pot îmbunătăţi în jocul meu şi am nevoie de ele pentru a câştiga finala. Sunt în finală, nu vreau să pun presiune prea mare pe mine, vreau să mă bucur de această performanţă şi de meciul din ultimul act.

Ce vrei să îmbunătăţeşti până sâmbătă?

Nu vă pot spune.

Când spui România, te gândeşti la Bucureşti. Ştiu că tu eşti din Constanţa, ce ne poţi spune de oraşul natal.
Campionii vin din Constanţa, credeţi-mă. Pavel e şi el din Constanţa, Tecău la fel, sunt mulţi campioni din oraşul meu.

Ce e atât de diferit în Constanţa de se transformă într-o fabrică de campioni?

Nu ştiu dacă e ceva foarte diferit. Aerul, poate. Noi ne antrenăm mult pe plajă, când suntem copii. Ne antrenăm pe nisip şi în apă, dar nu ştiu cât contează asta. Un atu ar fi antrenorii de acolo, sunt grozavi, avem câteva şcoli de tenis foarte bune în Constanţa.

Ce modificări ai făcut în jocul tău pentru a ajunge aici?

Am schimbat puţin jocul, am apelat tot mai mult la scurte. Acum folosesc sliceul mai mult. Serviciul mă ajută mai mult. Cum am spus şi acum câteva zile, când mingea vine spre mine mă simt mult mai confortabil. Ştiu ce trebuie să fac, e posibil să fie vorba şi de încrederea mare pe care o am în propriile forţe. De asemenea, sunt foarte stabilă pe picioare, ceea ce e foarte important pe iarbă.

citeste continuarea pe digisport.ro

Citeste si: Admiterea la liceu in 2019. Rezultatele repartizării computerizate au fost publicate pe edu.ro

Citeste si: Medicii incearca si ultima sansa pentru Mihai Constantinescu. Dr. Monica Pop l-a vazut pe artist

Citeste si: BOMBA! Ricardo: "Cine este noua mea iubita? Este totul real"