X2, prima mașină zburătoare chineză, a efectuat un zbor de 90 de minute, în Emiratele Arabe Unite

Autor: Andreea Buinoschi
Actualizat: 12 oct 2022, 12:08

X2, pima mașină zburătoare chineză, a efectuat un zbor de 90 de minute, în Emiratele Arabe Unite

Sursa: Profimedia

X2 este prima mașină zburătoare chineză. Aceasta a efectuat primul zbor, care a durat 90 de minute, în Emiratele Arabe Unite, decolând de la Dubai.

X2 este prima mașină zburătoare chineză care a fost construită de producătorul de vehicule electronice Xpeng Inc. Aceasta dispune de două locuri și are opt elice.

X2, prima mașină zburătoare chineză, a efectuat primul zbor în Emiratele Arabe Unite

Compania Xpeng Inc lucrează la lansarea mașinii electrice X2 pe piețele internaționale, după ce testarea sa în Emiratele Arabe Unite a avut succes.

Mașina electrică X2 este o aeronavă electrică ce dispune de două locuri și decolează și aterizează vertical. Aceasta este ridicată de opt elice, fiecare colț al vehiculului având câte două elice.

Zborul de testare a durat 90 de minute și s-a realizat fără pilot, informează Reuters. Mașina zburătoare a decolat din Dubai, iar producătorul a spus că zborul este o „bază importantă pentru următoarea generație de mașini zburătoare".

Citeste si: Accident cu doi morți și doi răniți în Bihor! Autoturismul s-a răsturnat pe marginea șoselei în urma impactului devastator

„Facem pas cu pas (mișcări) către piața internațională. Mai întâi, am selectat orașul Dubai, deoarece Dubai este cel mai inovator oraș din lume”, a spus Minguan Qiu, director general al Xpeng Aeroht.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Compania Samson Sky are și ea propriul model: Switchblade

La finalul lunii iulie, anul trecut, compania Samson Sky, o companie de mașini zburătoare comerciale, a anunțat că modelul său, Switchblade, a primit un răspuns pozitiv din partea Administrației Federale a Aviației și poate efectua teste de zbor, informează Architectural Digest.

Vehiculul are un design elegant și două locuri și, prin simpla apăsare a unui buton, trece de la mașină la avion. Atunci când Switchblade se află pe șosea, aripile intră în caroserie și, prin intermediul unui

mecanism, aripile rămân, întotdeauna, deschise în timpul zborului.

„Un lucru care mi-a rămas mereu întipărit în minte este că un arhitect este în parte inginer și în parte artist. Se pare că aceasta este o combinație frumoasă cu care să abordezi ceva atât de ieșit din comun precum o mașină zburătoare.

Cea mai mare problemă a noastră de până acum a fost concepția greșită comună conform căreia o mașină zburătoare trebuie să fie o mașină mediocră sau un avion mediocru, sau ambele.

Pentru că eram arhitect și nu am fost antrenat să cred că acest lucru nu se poate face, nu am văzut lucrurile astfel”, a declarat Sam Bousfield, arhitect.

Citeste si: O femeie din Iaşi şi-a călcat din greşeală cu maşina copilul de doi ani, în timp ce parca. Băieţelul a murit în curtea casei

Nava poate atinge viteza de 144 km/h și prețul poate ajunge la 170.000

de dolari. Persoanele care doresc să aibă o astfel de mașină se pot înscrie pe o listă de așteptare și vor trebui să plătească, în termen de 45 de zile, 2.000 de dolari în avans.

„Este o adevătată nebunie la volan, iar, dacă testele inițiale de zbor continuă așa cum am văzut, va fi și o mașină de zbor fantastică”, a mai spus Samson.

 


În ediția de luni, 16 septembrie, a emisiunii ”Casa iubirii”, Bianca a cedat și a izbucnit în lacrimi. Iată care este motivul