X2 este prima mașină zburătoare chineză care a fost construită de producătorul de vehicule electronice Xpeng Inc. Aceasta dispune de două locuri și are opt elice.
X2, prima mașină zburătoare chineză, a efectuat primul zbor în Emiratele Arabe Unite
Compania Xpeng Inc lucrează la lansarea mașinii electrice X2 pe piețele internaționale, după ce testarea sa în Emiratele Arabe Unite a avut succes.
Mașina electrică X2 este o aeronavă electrică ce dispune de două locuri și decolează și aterizează vertical. Aceasta este ridicată de opt elice, fiecare colț al vehiculului având câte două elice.
Zborul de testare a durat 90 de minute și s-a realizat fără pilot, informează Reuters. Mașina zburătoare a decolat din Dubai, iar producătorul a spus că zborul este o „bază importantă pentru următoarea generație de mașini zburătoare".
„Facem pas cu pas (mișcări) către piața internațională. Mai întâi, am selectat orașul Dubai, deoarece Dubai este cel mai inovator oraș din lume”, a spus Minguan Qiu, director general al Xpeng Aeroht.
Compania Samson Sky are și ea propriul model: Switchblade
La finalul lunii iulie, anul trecut, compania Samson Sky, o companie de mașini zburătoare comerciale, a anunțat că modelul său, Switchblade, a primit un răspuns pozitiv din partea Administrației Federale a Aviației și poate efectua teste de zbor, informează Architectural Digest.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Vehiculul are un design elegant și două locuri și, prin simpla apăsare a unui buton, trece de la mașină la avion. Atunci când Switchblade se află pe șosea, aripile intră în caroserie și, prin intermediul unui mecanism, aripile rămân, întotdeauna, deschise în timpul zborului.
„Un lucru care mi-a rămas mereu întipărit în minte este că un arhitect este în parte inginer și în parte artist. Se pare că aceasta este o combinație frumoasă cu care să abordezi ceva atât de ieșit din comun precum o mașină zburătoare.
Cea mai mare problemă a noastră de până acum a fost concepția greșită comună conform căreia o mașină zburătoare trebuie să fie o mașină mediocră sau un avion mediocru, sau ambele. Pentru că eram arhitect și nu am fost antrenat să cred că acest lucru nu se poate face, nu am văzut lucrurile astfel”, a declarat Sam Bousfield, arhitect.
Nava poate atinge viteza de 144 km/h și prețul poate ajunge la 170.000 de dolari. Persoanele care doresc să aibă o astfel de mașină se pot înscrie pe o listă de așteptare și vor trebui să plătească, în termen de 45 de zile, 2.000 de dolari în avans.
„Este o adevătată nebunie la volan, iar, dacă testele inițiale de zbor continuă așa cum am văzut, va fi și o mașină de zbor fantastică”, a mai spus Samson.