Xi Jinping ar plănui să-l viziteze pe Vladimir Putin săptămâna viitoare. Președintele Rusiei ar fi cel care a inițiat invitația

Author: Lavinia Medrea

Președintele Rusiei ar fi cel care a inițiat invitația

Sursa: Twitter @OsintTV

Președintele Chinei, Xi Jinping, ar avea în plan o vizită în Rusia pentru săptămâna viitoare, la propunerea omologului său, Vladimir Putin.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, l-ar fi invitat pe 30 ianuarie pe omologul său chinez, Xi Jinping, într-o vizită în această primăvară, vizită care ar avea loc săptămâna viitoare, potrivit  Reuters.

Xi Jinping ar avea în plan o vizită în Rusia, la propunerea lui Vladimir Putin

Vizita plănuită vine în contextul în care China s-a oferit să medieze pacea în Ucraina, propunere care a fost văzută sceptic de Occident, dat fiind sprijinul diplomatic al țării pentru Rusia.

Ministerul chinez de Externe nu a comentat, deocamdată, o posibilă vizită a lui Xi Jinping în Rusia. Kremlinul, de asemenea, a refuzat să răspundă la solicitările de a comenta. În februarie, Vladimir Putin l-a primit pe diplomatul de top al Chinei, Wang Yi, într-o vizită la Moscova.

Citește și: China vrea o extindere militara si economica! Dar, ce inseamna asta?

China și Rusia au un parteneriat „fără limite” din luna februarie a anului 2022, stabilit cu câteva săptămâni înainte de invazia Rusiei în Ucraina. Ambele părți au continuat să-și afirme forța legăturilor. Recent, China a propus să se ocupe de medierea păcii în Ucraina, propunere privită sceptic de Occident în contextul sprijinului diplomatic oferit de Beijing Moscovei.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Xi Jinping a ajuns la al treilea mandat de președinție în China în acest weekend. De când este președinte, liderul s-a întâlnit de 39 de ori cu Vladimir Putin.

Coreea de Nord a lansat două rachete balistice cu rază scurtă astăzi 

Azi, Phenianul a lansat două rachete de croazieră de pe un submarin, conform agenției nord-coreene KCNA. Lansarea proiectilelor a avut loc cu câteva ore înaintea unor exerciții comune militare între Seul și Washington.

Citește și: China refuză să condamne invazia Rusiei în Ucraina în conferinta G20!

Lansarea a fost făcută azi dimineață din largul oraşului Sinpo, aflat pe coasta de est a Coreii de Nord, conform KCNA.

Armata sud-coreeană a confirmat, de asemenea, că a detectat o lansare de rachete, potrivit agenției Yonhap. 

Joi, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică cu rază scurtă de acțiune către Marea Galbenă, conform armatei sud-coreene.

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong Un, a ordonat vineri armatei sale intensificarea exercițiilor militare pentru un „război adevărat”, în timpul unui exerciţiu de tragere cu rachete la care a fost prezentă și fiica liderului.