Xi Jinping cere Chinei să se pregătească pentru „lupta reală” împotriva Taiwanului. Mai multe exerciții militare au fost efectuate de Beijing în ultimele luni

Autor: Andreea Buinoschi

Luni de zile, Xi Jinping a cerut efectuarea mai multor exerciții militare

Sursa: Profimedia

Xi Jinping, președintele Chinei, a cerut armatei să se pregătească pentru „lupta reală” în ceea ce privește Taiwanul, după o serie îndelungată de exerciții militare. Colaborarea dintre Statele Unite ale Americii și Taiwan a înfuriat China.

Xi Jinping pare că vrea cu orice preț ca țara sa, China, să atace Taiwan, motiv pentru care, a cerut armatei să se pregătească pentru „lupta reală”. Anunțul a fost făcut la doar o zi după simularea unor lovituri asupra Taiwanului.

China se pregătește pentru „lupta reală” cu Taiwanul

După luni de zile în care Xi Jinping a cerut efectuarea mai multor exerciții militare, ca și când ar ataca Taiwanul, acum, liderul chinez consideră că pregătirile sunt aproape gata, motiv pentru care, armata sa trebuie să

se pregătească pentru „lupta reală”.

Scopul armatei chineze este acela da a apăra „cu fermitate suveranitatea teritorială, drepturile și interesele maritime ale Chinei și să mențină stabilitatea generală în vecinătate”, a declarat Xi Jinping, în timpul unei vizite efectuate la o bază navală din sudul Chinei, în urmă cu două zile, 11 aprilie.

Cu doar o zi înainte, au fost realizate exerciții militare al căror scop a fost acela de a pune presiuni asupra Taiwanului.

Suveranitatea Taiwanului este revendicată de China, în timp ce Statele Unite ale Americii au declarat că sunt un aliat de nădejde al insulei.

Citește și: Xi Jinping, președintele Chinei, și-a încheiat vizita oficială din Rusia. Mesajul transmis de Vladimir Putin liderului chinez

Lucrurile s-au precipitat, după ce, săptămâna trecută, președintele Taiwanului s-a întâlnit cu un oficial american de rang înalt.

Prin urmare, China a organizat trei zile de exerciții militare, catalogate ca fiind un „avertisment serios” pentru insulă.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Taiwanul este conștient de pericolul care stă să înceapă

În cadrul unui interviu acordat pentru CNN, ministrul de Externe taiwanez a declarat că exercițiile militare ale Chinei arată că țara se pregătește „să lanseze un război”. „Uitați-vă la exercițiile militare și, de asemenea, la retorica lor! Ei par să încerce să se pregătească să lanseze un război împotriva Taiwanului.

Guvernul taiwanez privește amenințarea militară chineză ca pe ceva ce nu poate fi acceptat și o condamnăm”.

Cu toate acestea, conform ministrul de Externe, China nu are o dată exactă la care ar putea invada Taiwanul, dar instrucțiunile date de Xi Jinping, care cer pregătirea armatei până în 2027, demonstrează dorința liderului chinez de a obține ceea ce își dorește.

Citește și: China va crește cheltuielile pentru apărare cu 7,2% pentru 2023!

„Liderii chinezi se vor gândi de două ori înainte de a decide să folosească forța împotriva Taiwanului. Și nu contează dacă este vorba de 2025 sau 2027 sau chiar mai departe, Taiwanul trebuie pur și simplu să se pregătească.

China nu poate dicta cum Taiwanul își face prieteni. Și China nu poate dicta modul în care prietenii noștri vor să își arate sprijinul față de Taiwan”, a mai precizat acesta.

 

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.