În curând, YouTube va impune dezvăluiri privind videoclipurile care conțin conținut generat de inteligența artificială și care ar putea induce în eroare telespectatorii.
Platforma deținută de Google a interzis de mult timp conținutul manipulat tehnic care ar putea induce în eroare spectatorii și "prezintă un risc serios de prejudicii grave". Dar, printr-o nouă actualizare a politicii anunțată marți, YouTube va cere acum creatorilor să adauge etichete atunci când încarcă conținut care include "conținut manipulat sau sintetic realist, inclusiv cu ajutorul instrumentelor de inteligență artificială".
Politica este menită să ajute la prevenirea confuziei utilizatorilor cu conținutul sintetic, pe fondul proliferării de noi instrumente de inteligență artificială generativă orientate către consumatori, care permit crearea rapidă și ușoară de text, imagini, videoclipuri și materiale audio convingătoare, care pot fi adesea greu de distins de cele reale.
Cum va fi schimbarea?
Noile etichete vor fi necesare doar pentru conținutul generat de inteligența artificială sau pentru conținutul sintetic care este "realist".
"Acest lucru este deosebit de important în cazurile în care conținutul discută subiecte sensibile, cum ar fi alegerile, conflicte în curs de desfășurare și crize de sănătate publică sau oficiali publici", au precizat Flannery O'Connor și Moxley.
Experții în integritatea informațiilor digitale și-au exprimat îngrijorarea că dezvoltarea instrumentelor de inteligență artificială generativă ar putea duce la o explozie a conținutului convingător, dar înșelător, care este partajat pe rețelele de socializare și pe internet. Tehnologia ar putea reprezenta o amenințare deosebită înaintea alegerilor din Statele Unite și din alte părți în 2024.
YouTube este doar cea mai recentă platformă care a introdus reguli menite să facă conținutul generat de AI mai transparent. TikTok a adăugat o nouă etichetă pentru conținutul generat de AI la începutul acestui an și a declarat că utilizatorii trebuie să dezvăluie atunci când conținutul care prezintă "scene realiste" este creat sau editat cu ajutorul AI. Iar Meta, compania mamă a Facebook și Instagram, a declarat săptămâna trecută că agenții de publicitate politică vor fi obligați să dezvăluie orice utilizare a IA în reclamele lor.
Noua politică de dezvăluire a YouTube vine, de asemenea, după ce, în septembrie, platforma a lansat o serie de noi instrumente bazate pe inteligență artificială pentru a ajuta creatorii să producă videoclipuri și să
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Implementare
Opțiunea de a atașa o etichetă de dezvăluire generată de AI va fi adăugată la fluxul de încărcare a videoclipurilor de pe YouTube și va începe să fie implementată la începutul anului viitor, potrivit unui purtător de cuvânt al platformei. Etichetele vor apărea de obicei în panourile de descriere ale videoclipurilor; cu toate acestea, pentru "anumite tipuri de conținut despre subiecte sensibile", etichetele vor fi plasate mai proeminent în cadrul playerului video.
Conținuturile create cu instrumentele de inteligență artificială generativă ale YouTube vor fi, de asemenea, etichetate în mod clar.
YouTube spune că utilizatorii care nu respectă noile cerințe vor fi trași la răspundere. Creatorii care eșuează în mod constant să folosească noua etichetă pe conținutul sintetic care ar trebui să fie dezvăluit în conformitate cu noua politică se pot confrunta cu sancțiuni, cum ar fi eliminarea conținutului sau suspendarea din programul de parteneriat al YouTube, în cadrul căruia creatorii își pot monetiza conținutul. Platforma a precizat, de asemenea, că conținutul sintetic sau generat de inteligența artificială care încalcă liniile directoare ale comunității sale va fi supus acelorași restricții sau eliminări ca și alte videoclipuri.
Ca parte a anunțului de marți, YouTube a mai spus că va permite de acum înainte ca oamenii să solicite eliminarea conținutului generat de AI sau a altor tipuri de conținut manipulat care simulează o persoană identificabilă, inclusiv fața sau vocea acesteia, în cadrul procesului său de solicitare a confidențialității. Schimbarea survine pe fondul îngrijorărilor legate de creșterea numărului de imagini sexuale generate de AI, fără consimțământ, precum și a altor tipuri de conținut care manipulează fețele și vocile persoanelor.
YouTube spune că va lua în considerare "o varietate de factori", cum ar fi dacă conținutul este satiric sau prezintă o figură publică, pentru a decide dacă va da curs cererii de eliminare a unui utilizator.
Partenerii muzicali ai platformei vor putea, de asemenea, să solicite eliminarea muzicii generate de AI care imită vocile anumitor artiști.
Citește și: Scholz vrea să vorbească deschis cu Erdogan!
Citește și: Top 3 anvelope All-Season în 2023: Versatilitate și performanță
Citește și: Când au loc primele ninsori în Capitală. Prognoza meteo a fost actualizată