Zabaglione cu mascarpone si fructe
Desert italienesc
Ingrediente
3 galbenusuri mari
150 g zahar
180 ml vin alb sec parfumat, de foarte buna calitate.
125 g mascarpone
125 ml smantana dulce grasa (minim 30% grasime)
350 g fructe proaspete (capsuni, mure, zmeura)
Bateti galbenusurile cu zaharul intr-o craticioara, pana devin spumoase.
Adaugati 60 ml de vin si amestecati foarte bine. Puneti vasul pe baie de apa clocotita, la foc extrem de mic si bateti cu telul pana isi dubleaza volumul, cca 15 min. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca. Acesta este sosul zabaglione.
Intre timp, bateti bine mascarpone cu smantana. Turnati restul de vin si bateti pana devine o crema. Incorporati usor sosul zabaglione in crema, amestecand cu furculita sau telul, de sus in jos.
Distribuiti fructele( daca folositi capsuni, taiate felii) in 4 pahare, acoperiti cu crema, ornati si serviti.
Ingrediente
3 galbenusuri mari
150 g zahar
180 ml vin alb sec parfumat, de foarte buna calitate
125 g mascarpone
125 ml smantana dulce grasa (minim 30% grasime)
350 g fructe proaspete (capsuni, mure, zmeura)
Mod de preparare
Bateti galbenusurile cu zaharul intr-o craticioara, pana devin spumoase.
Adaugati 60 ml de vin si amestecati foarte bine. Puneti vasul pe baie de apa clocotita, la foc extrem de mic si bateti cu telul pana isi dubleaza volumul, cca 15 minute.
Luati de pe foc si lasati sa se raceasca. Acesta este sosul zabaglione.
Intre timp, bateti bine mascarpone cu smantana. Turnati restul de vin si bateti pana devine o crema. Incorporati usor sosul zabaglione in crema, amestecand cu furculita sau telul, de sus in jos.
Distribuiti fructele( daca folositi capsuni, taiate felii) in 4 pahare, acoperiti cu crema, ornati si serviti.
Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei