Zacusca de peste cu ciuperci

Editor: Maria Niculae
Actualizat: 27 feb 2017, 01:59

Cost estimativ: 50 lei pentru 2-3 kg zacusca

 

Zacusca de peste cu ciuperci
Cost estimativ: 50 lei pentru 2-3 kg zacusca
Ingrediente
500 g ceapa alba
O vanata
1-2 kg ardei kapia
500 g ciuperci
1 kg rosii
Dafin, cimbru, sare, piper, ulei
1-1.5 kg peste dezosat sau file (crap,fitofag,platica, caras, etc)
Mod de preparare
Se toaca ceapa julienne si se caleste in ulei, impreuna cu un praf de sare.
Se adauga ciupercile tocate marunt si se continua sa se caleasca, adaugand cimbru, dafin si piper boabe.
Se coc ardeii, vanata si rosiile taiate sferturi, se curata de coaja (ardeiul si de seminte) si se toaca marunt.
Se adauga peste ceapa si ciuperci, se calesc impreuna timp de o ora la foc foarte mic, apoi se asezoneaza cu sare si piper.
Se dezoseaza pestele, se da prin masina de tocat sau in robotul de bucatarie, apoi se adauga in compozitia de mai sus, in ultimele 15-20 minute de gatit.
Se pune in borcane sterilizate, se strang bine, se depoziteaza cu capacul in jos.
O alta optiune ar fi ca pestele sa se fiarba, sa se dezoseze, sa se toace cat mai marunt, apoi sa fie adaugat in zacusca in ultimele 5-10 minute de gatire.


Ingrediente


500 g ceapa alba
O vanata
1-2 kg ardei kapia
500 g ciuperci
1 kg rosii
Dafin, cimbru, sare, piper, ulei
1-1.5

kg peste dezosat sau file (crap,fitofag,platica, caras, etc)


Mod de preparare

Se toaca ceapa julienne si se caleste in ulei, impreuna cu un praf de sare. 
Se adauga ciupercile tocate marunt si se continua sa se caleasca, adaugand cimbru, dafin si piper boabe.
Se coc ardeii, vanata si rosiile taiate sferturi, se curata de coaja (ardeiul si de seminte) si se toaca marunt.

Se adauga peste ceapa si ciuperci, se calesc impreuna timp de o ora la foc foarte mic, apoi se asezoneaza cu sare si piper. 
Se dezoseaza pestele, se da prin masina de tocat sau in robotul de bucatarie, apoi se adauga in compozitia de mai sus, in ultimele 15-20 minute de gatit.
Se pune in borcane sterilizate, se strang bine, se depoziteaza cu capacul in jos.
O alta optiune ar fi ca pestele sa se fiarba, sa se dezoseze, sa se toace cat mai marunt, apoi sa fie adaugat in zacusca in ultimele 5-10 minute de gatire.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

 

 

Taguri: