Zacusca de peste lipovenesca - reteta pentru iarna

Autor: D.I. Editor: Daniela Iliuta
Actualizat: 17 sep 2020, 17:00

Ce poate fi mai bun iarna, in zilele friguroase, la masa de dimineata decat niste felii de paine prajita unse din belsug cu zacusca de peste? Pentru a prepara o delicioasa zacusca de peste aveti nevoie de legume foarte prospete, alese cu grija si peste la fel de proaspat, de preferinta peste gras.

Pentru o portie (cca 40 borcane de 800g) aveti nevoie de: 3 kg de peste, preferabil crap, somn sau salau. Este bine de stiut ca toamna pestele este mai gras deoarece isi aduna rezerve de grasime pentru trecerea peste iarna, acesta este cel mai bun peste pentru zacusca. 6 kg de rosii, 6 kg de ardei kapia, 3 kg de morcovi, 3 kg de ceapa, 1,5 litri de ulei. Sare, piper, foi de dafin, 5-6 bobite de ienibahar, ardei iute, cimbru, busuioc.



Mod de preparare:

Cititi continuarea pe kfetele.ro.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.