Zacuscă de vinete şi cel mai bun desert tradiţional, papanaşi cu dulceaţă şi smântână!

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:21

Un meniu tradiţional românesc!

Zacuscă de vinete
 
Ingrediente pentru 4 porţii:
 
 vinete- 2 kg
 ceapă- 500 gr
 ardei gras- 500 gr
 roşii proaspete- 500 gr
 gogoşari- 500 gr
 ulei- 200 ml
 
Condimente: sare, piper boabe, foi de dafin, ienibahar
 
Se curăţă ceapa, se spală şi se toacă mărunt. Se coc vinetele, ardeiul gras, gogoşari, se curăţă de coajă, se scot seminţele şi se dau prin maşina de tocat.
Roşiile se opăresc, se curăţă de coajă şi de seminţe şi se toacă mărunt. Se pune ulei într-o cratiţă, se căleşte ceapa, apoi se adaugă legumele şi se fierb circa 1h-1h1/2. Se dă gust după preferinţe.

Papanaşi
 
Ingrediente pentru 4 porţii:
 
 brânză de vaci- 250 gr
 zahăr- 20 gr
 făină- 200 gr
 dulceaţă de vişine- 240 gr
 smântână- 240 gr
 1 ou
 ulei- 200 ml
 bicarbonat de sodiu- 2 gr
 
Mirodenii: coajă de portocală,
coajă de lămâie, esenţă de rom, esenţă de vanilie
 

 

Taguri: