Zboruri suspendate din cauza restricțiilor. Către ce destinații au fost anulate cursele?

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 18 iul 2022, 07:56

Zboruri suspendate din cauza restricțiilor. Un operator aerian a anunțat că a anulat mai multe curse din cauza crizei provocate de noul coronavirus.

Zboruri suspendate din cauza restricțiilor.  După ce o perioadă majoritatea zborurilor au fost anulate, acum, din cauza restricțiilor de călătorie, un operator aerian a luat decizia de a suspenda din nou cursele către anumite destinații.

Citeste si: Cati bani a obtinut Romania pentru relansarea economica. Iohannis: "Am obtinut o suma impresionanta"

Zboruri suspendate din cauza restricțiilor. Către ce destinații au fost anulate cursele?

Până la sfârșitul lunii, mai exact până pe 31 iulie inclusiv, Wizz Air a anunțat că suspendă toate zborurile pe rutele dintre România şi Suedia, Portugalia, Israel şi Emiratele Arabe Unite. Operatorul aerian a anunțat că a luat această decizie ținând cont de restricțiile de călătorie impuse de autoritățile române. Aceeași măsură se aplică și pentru zborurile către Austria.

"Pasagerii cu rezervări afectate de suspendarea zborurilor vor fi informaţi automat prin e-mail dacă au rezervat direct pe wizzair.com

sau prin aplicaţia pentru mobil. Clienţii vor primi automat în contul de client WIZZ 120% din valoarea achitată pentru călătorie, sumă care poate fi folosită în următoarele 24 de luni pentru achiziţia de produse şi servicii Wizz Air. Pasagerii pot alege rambursarea banilor- care va dura mai mult- şi vor fi informaţi despre paşii necesari pentru un transfer bancar sau transferul către un card bancar printr-un e-mail separat.
În acest caz, clienţii vor putea primi doar 100% din suma achitată iniţial. Pasagerii care şi-au făcut rezervările prin intermediul agenţiilor de turism- inclusiv agenţiile de turism online- trebuie să ia legătura cu agenţia de unde şi-au cumpărat biletele."
, se arată în comunicatul Wizz Air citat de Agerpres, potrivit stirileprotv.ro 

Citeste si: Cand se redeschid restaurantele? Ministrul Economiei: "Vom trece la urmatoare etapa de relaxare"

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Legea carantinarii si izolarii a intrat in vigoare. Ce masuri sunt reglementate prin lege

Această lege reglementează unele măsuri necesare în domeniul sănătăţii publice cu caracter temporar, în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, pentru prevenirea introducerii şi limitarea răspândirii bolilor infectocontagioase pe teritoriul României.

Legea a fost publicată, sâmbătă, în Monitorul Oficial, după ce a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Această lege reglementează unele măsuri necesare în domeniul sănătăţii publice cu caracter temporar, în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, pentru prevenirea introducerii şi limitarea răspândirii bolilor infectocontagioase pe teritoriul României.

Potrivit legii, carantina persoanelor se instituie pe baza informaţiilor ştiinţifice oficiale şi a definiţiei de caz, la domiciliul persoanei, la o locaţie declarată de aceasta sau, după caz, într-un spaţiu special desemnat de autorităţi, cu privire la persoanele suspecte de a fi infectate sau purtătoare ale unui agent înalt patogen care:

-sosesc din zone în care riscul epidemiologic este ridicat, pe baza datelor epidemiologice transmise la nivel naţional, european şi internaţional de către organismele competente în domeniu;

-au intrat în contact direct cu cel puţin o persoană confirmată cu o boală infectocontagioasă.

În situaţia în care persoanele refuză măsura carantinării la domiciliu sau la locaţia declarată de acestea, precum şi atunci când persoanele în cauză încalcă măsura carantinei pe durata acesteia, deşi au consimţit-o anterior, medicul sau, după caz, organele de control recomandă, iar reprezentantul direcţiei de sănătate publică decide carantinarea persoanei în spaţiul special desemnat de autorităţi, dacă aceştia constată riscul de transmitere a unei boli infectocontagioase cu risc iminent de transmitere comunitară.

Citește continuarea aici. 

Citeste si: Zonele roșii din România. Ce județe riscă să intre în carantină sau izolare