Zboruri suspendate! Românii care se întorc din această țara trebuie să stea în carantină

Author: Madalina Maftei
Zboruri suspendate către Marea Britanie
Sursa: PixaBay

Românii care se întorc în ţară de sărbători din nord-vestul Europei vor fi nevoiţi să intre în carantină, izborurile au fost suspendate.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de duminică Hotărârea prin care una dintre cele mai importante ţări din Europa a fost introdusă pe lista ţărilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura de carantinare asupra persoanelor care se întorc în România şi suspendarea zborurilor către ţara respectivă.

Ce ţară a fost introdusă de lista de risc epidemiologic 

Românii care se întorc în ţară  din Marea Britanie sunt nevoiţi să intre în carantină, după ce Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, a hotărât că Regatul Unit este

o ţară cu risc mare de infectare cu Covid-19. Astfel, zborurile către Londra au fost suspendate. 

Această decizie a venit ca urmare a creşterii alarmante a numărului de noi cazuri de coronavirus, care a dus la impunerea carantinei generale în sud-estul Angliei şi a capitalei, Londra.

Hotărârea adoptată de CNSU prevede:

Art. 1(1) Se aprobă introducerea Regatului Unit al Marii Britaniiși Irlandei de Nord în lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea. 

(2) Măsura prevăzută la alin. (1) se aplică începând cu data de 21.12.2020 ora 00.00.

Art. 2 Se aprobă suspendarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din/către România, pentru toate aeroporturile din România, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21.12.2020 ora 19.00, cu excepția zborurilor prevăzute la art. 4 pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G.

1.065 din 14 decembrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID -19.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Art. 3 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Citeste si: Ce le va fi interzis românilor care își vor petrece sărbătorile de iarnă la munte? Mesajul lui Raed Arafat: „Ideal ar fi ca turiștii...”

Ce a anunţat Organizaţia Naţională a Sănătăţii

Londra şi sud-estul Angliei intră în a patra etapă de măsuri de carantină generală, în contextul creşterii numărului de infectări cu coronavirus, datorită unui nou tip de COVID-19.

OMS a anunţat că studiază împreună cu oficialii britanici noua tulpină a virusului, despre care se consideră ca este mai contagioasă cu 70%.

Ce ţări au mai interzis zborurile către Marea Britanie

Tot mai multe ţări din europa au suspendat zborurile către Regatul Unit, numărul acestora este în continuă creştere, printre acestea se numără, Olanda, Belgia şi Italia care au impus deja sau care vor impune restricţia de călătorie cu trenul sau avionul.

Austria, Franţa şi Germania se pregătesc să adopte şi ele această măsură.

Liderii europeni au discutat despre noua situaţie creată de apariţia unei noi tulpini de coronavirus în Marea Britanie.

Preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Angela Merkel au vorbit la telefon cu şefii principalelor instituţii din UE: preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

Citeste si: Klaus Iohannis, anunt de ultima ora despre sarbatorile de iarna: “De Craciun și de Anul Nou..."

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.