Zeama de varză murată este foarte sănătoasă si extrem de benifica pentru organism, in ciuda faptului ca are și cateva contraindicații. Obiceiul murării verzei își are radacinile în China, unde, în urmă cu 2000 de ani, fermentarea era dintre cele mai folosite metode de conservare a alimentelor pe durata sezonului rece. Astfel datorită procesului de fermentare, varza murată, dar si zeama rezultată, dobandesc proprietăți nutriționale deosebite ce pot ajuta enorm organismul uman in prevenirea si tratarea diverselor boli.
Zeama de varză murată creste imunitatea organismului
Varza murată si implicit zeama rezultata conțin multe vitamine si probiotice, asa-numitele "bacterii bune", care asigură protecția intestinelor impotriva toxinelor. De asemenea, probioticele pot îmbunătăți digestia și reglează tranzitul intestinal, mai ales după un tratament cu antibiotice.
Zeama de varza murata conține vitaminele A, B1, B2, B6, E, C, K, calciu, fier, iod, potasiu, sulf, fosfor și foliat, ajutand la cresterea imunitatii organismului.
Nu numai ca ajuta la imunizarea orginismului, zeama de varza murata poate sa contribuie cu succes si la tratarea unor afectiuni asociate racelilor puternice, precum raguseala, tuse uscata, dureri in piept cauzate de guturai sau de bronsite.
Zeama de varza mutata, beneficii incredibile!
De asemenea, zeama de varză conține antioxidanți puternici care pot ajuta la reducerea oricarei inflamații din corp. Totodată, este bogată în vitamina C care este necesară pentru producerea colagenului, cea mai abundentă proteină din organism. Colagenul conferă structură și flexibilitate pielii si in buna functionare a oaselor si a vaselor de sange.
Totodata, zeama de varza mai are si alt mare beneficiu asupra organismului uman si anume cel de a contribui la eliminarea toxinelor.
Astfel, consumata in mod constant o buna perioada de timp, face ca aspectul pielii anost sa dispara, oferindu-i un aspect stralucitor. In plus, poate fi un aliat important in lupta impotriva kilogramelor nedorite, daca este consumata zilnic.Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Zeama de varza murata contribuie si la o buna funcționare a ficatului și la detoxifierea lui. Astfel, se recomanda sa se consume în cantitate de 100 ml de trei ori pe zi, între mese, timp de câteva luni. Pietrele la bilă sau rinichi și giardia pot fi tratate cu câte 150 ml de zeamă de varză băută de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă.
Tratamentul se ține timp de două-trei săptămâni. Se poate relua după șapte zile de pauză.Alte afectiuni care pot fi tratate, ameliorate sau prevenite cu zeama de varza murata sunt: diareea, gazele intestinale, constipația, toate sunt simptome specifice bolii Crohn și ale colitei ulcerative.
Exista insa si o contraidicatie importanta in ceea ce priveste zeama de varza murata. Persoanele hipertensive nu ar trebui să consume mai mult de un pahar de 250 ml pe zi si totodata ar trebui să reducă aportul de sare din alimentație.
Citeste si: De ce sa bei un pahar de zeama de varza in fiecare zi, timp de 7 zile!
Citeste si: Zeama de varza este miraculoasa! Uite ce proprietati uimitoare are!