Zece vouchere sociale pentru pensionari, în perioada Crăciunului! Ajutorul mult așteptat de persoanele vârstnice

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 14 dec 2023, 14:06

Zece vouchere sociale pentru pensionari, în perioada Crăciunului! Ajutorul mult așteptat de persoanele vârstnice

Sursa: Pexels.com

Vești bune pentru locuitorii României în apropierea sărbătorilor! Primăria intervine în sprijinul pensionarilor aflați în dificultate și le oferă un sprijin financiar de Crăciun.

Este vorba despre acordarea a 10 tichete sociale, pe care aceștia le pot utiliza pentru cumpărături. Cine sunt cei care vor beneficia de acestea la final de an?

Tichete sociale de Crăciun pentru pensionari

În pragul sărbătorilor, vârstnicii cu dificultăți financiare din România primesc vești bune, în special cei din Brașov. Persoanele în vârstă cu venituri reduse au acum șansa de a beneficia de tichete valorice în valoare de 200 de lei, în cadrul Campaniei „Dar din suflet pentru seniori”, inițiată de Direcția de Asistență Socială.

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, primăria din Brașov oferă sprijin financiar sub forma unor tichete sociale în valoare de 200 de lei destinate vârstnicilor care îndeplinesc mai multe condiții specifice:

  • Domiciliu stabil în municipiul Brașov;
  • Venituri de până la 1700 lei pe lună;
  • Vârsta minimă de 63 de ani pentru femei sau 65 de ani pentru bărbați, sau împlinirea acestei vârste până la data de 31 decembrie 2023 inclusiv;
  • Absența de datorii față de bugetul local.

Citește și: Vești bune pentru acești români înainte de Crăciun! Când vor putea intra pensionarii în posesia tichetelor sociale

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Viceprimarul din Brașov a anunțat că deja au fost pregătite 6000 de tichete sociale, care vor ajunge în curând la pensionarii cu situație financiară precară. Aceste tichete, în valoare de 200 de lei, reprezintă 10 bonuri a câte 20 de lei fiecare și pot fi utilizate exclusiv pentru achiziționarea de produse alimentare.

„Am pregătit peste 6.000 de tichete valorice care să le aducă un mic ajutor bunicilor brașoveni.

Cei care au beneficiat cu ocazia sărbătorilor de Paște de aceste tichete sociale nu mai trebuie să depună nici o cerere.

Sunt suficiente actul de identitate și cuponul de pensie în original pentru a ridica tichetele ”, a precizat viceprimarul Flavia Boghiu, potrivit  newsbv.ro.

Tichete sociale pentru familiile nevoiașe în perioada sărbătorilor de iarnă

În același timp, primăria Slatina a inițiat, începând cu data de 13 decembrie 2023, distribuirea t ichetelor sociale de Crăciun destinate categoriilor defavorizate.

Mai exact, acestea sunt destinate oltenilor cu handicap grav/accentuat/mediu și pensionarilor/beneficiarilor de indemnizații conform legilor speciale, având un venit lunar net de cel mult 1.200 lei.

Valoarea totală a acestor tichete este de 150 de lei per beneficiar, acordate în urma depunerii unei cereri în intervalul 2-31 octombrie. 

În total, s-au înregistrat 3.784 de cereri la nivelul municipiului, iar 3.727 de persoane vor beneficia efectiv de aceste tichete.

Procesul de distribuire se derulează prin intermediul serviciilor Poștei Române.