Zeci de adolescenti straini au fost salvati cu elicopterul din muntii Fagaras dupa o mobilizare fara precedent a autoritatilor

Autor: A.M. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 21:01

Telecabina care asigura accesul la cota 2000 in Muntii Fagaras s-a defectat.

Zeci de adolescenti coboara din elicopterele care sosesc unul dupa altul. Sunt veniti din toata Europa, dar la noi in tara trec prin aventura vietii.

De zborul gratuit cu elicopterul se bucura cel mai tare o tanara din Portugalia: „Suntem ok acum. (…) Suntem bine. A fost o aventura excelenta!”

Dincolo de distractia turistilor, incidentul care a declansat mobilizarea autoritatilor a fost grav: telecabina care asigura accesul la cota 2000 in Muntii Fagaras s-a defectat in timp ce transporta 7 turisti.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Ironia sortii face ca-n telecabina sa nu fie strainii cazati in numar mare la cabanele din zona, ci cativa romani care venisera la munte in team-building.

Cat au asteptat sa fie salvati, turistii au avut parte de cazare gratuita si mic-dejun din partea casei. Turistii au fost dusi cu elicopterele la aproximativ 60 de kilometri distanta de Sibiu.

Aici a fost amenajat un cort unde au primit ceai cald si au fost consultati medical. Cinci curse au facut in total elicopterele, cu 68 de persoane la bord.