Zeci de ani s-au inchinat la un mormant gol fara sa stie! Povestea mormantului celor noua preoti

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 28 aug 2021, 14:15

Legenda celor 9 preoti ucisi in primul razboi mondial atrage de zeci de ani pelerini din toata tara.

Oameni disperati cautand ajutorul vin aici, mai ales in ziua de inviere si se roaga la mormantul din cimitirul orasului, convinsi ca raposatii fac o minune pentru ei.

Mitul a fost spulberat insa de groparii care au sapat in mormant si au constatat cu stupoare ca este gol. Nimic din ce se asteptau nu era aici. Preotii, la capataiul carora oamenii credeau ca se roaga, nu exista de fapt..


Pe cruce scrie, insa, foarte clar ca aici odihnesc cei 9 preoti, carora li se da si numele cu initiale. Enoriasii nu s-au gandit o clipa ca se inchina la un mormant gol. Pelerinajul la mormantul minune nu a fost vazut insa cu ochi buni de catre preotul paroh, care a inceput sa caute tot felul de dovezi.

Anul trecut, v-am aratat un caz asemanator, petrecut intr-un cimitir din Brasov.
La capataiul Mariei L?P?DUSH vin sute de oameni sa se inchine. Oameni simpli, necajiti, multi isi gasesc aici refugiul. Femeia, considerata de ei sfanta, are in spate si o legenda. Ar fi facut parte din ordinul Fecioarei Maria si tocmai de aceea urma sa fie inchisa.

N-a mai apucat, pentru ca a suferit un atac cerebral. A ramas paralizata, iar ultimii ani si i-ar fi petrecut la pat, povestind despre simturile ei.
Dupa moarte, se spune ca trupul ei a emanat mir si chiar la zeci de ani dupa, cadavrul a fost gasit intact, asemeni sfintilor.
Cat e inselatorie, cat e adevar? Si cine are de profitat din credinta oamenilor in minuni...inchipuite? Un preot are o explicatie, pe care nu stim cat de ar fi dat-o si-n fata muritorilor de rand.

Daca ar fi sa ascultam vorbele preotului, nu putem decat sa ne gandim ca oamenii sunt mintiti.
Cu buna stiinta...sau poate ca nu.

Un alt loc de pelerinaj este si in cimitirul Giulesti, din Capitala, la mormantul preotului Ilie Lacatusu. La fel ca si sfanta din Brasov, si el a fost gasit intact in groapa.

Sunt oameni care vin de trei ori pe saptamana, din toate colturile tarii. Cred cu tarie ca doar rugandu-se aici se vor vindeca, desi Ilie Lacatusu nici macar nu a fost canonizat.








 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?