Zeci de mii de voci au cerut, in strada, DREPTATE! Victor Ponta a prezentat demisia Guvernului, iar primarul Piedone l-a urmat, dupa cateva ore

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 20:39

Sub presiunea strazii totul s-a schimbat miercuri - de la discursurile politice, pana la plecarile din functii si multumiri adresate eroilor. Imaginile suferintei au devenit simboluri ale solidaritatii si au schimbat destinul unei tari intregi.

25 de mii de oameni, 30.000  chiar, dupa alte informatii, numai in Capitala, plus alte mii in Brasov, Sibiu, Ploiesti, Iasi au strigat intr-un glas cel mai puternic mesaj al unui popor: „Vrem dreptate!” Pentru ei, pentru nepoti, pentru copii, pentru cei ce vor veni dupa noi.

Durerea simtita colectiv, de un popor intreg, s-a transformat intr-o revolta pasnica, o dorinta imensa de schimbare in bine a intregii tari, pentru binele fiecarui roman.

Nepasarea si tot ceea ce a mai scos in strada zeci de mii de romani trebuie indepartate prin schimbare. Schimbarea a insemnat, in primul rand, demisii.

Vocea strazii, vocea unui popor s-a facut auzita.  In prima aparitie publica de astazi, premierul Victor Ponta a anuntat:

„Incepand cu ziua de astazi, imi depun mandatul de prim-ministru, implicit si pe cel al Guvernului Romaniei!”

Victor Ponta a tinut sa le multumeasca pompierilor si medicilor pentru mobilizarea fara precedent si a subliniat ca: „Principalii vinovati sunt lacomia si iresponsabilitatea.

Daca pedepsim pe altcineva, vom repeta aceste tragedii!”

La scurt timp dupa acest anunt, in redactia de stiri am primit si un comunicat din partea UNPR-ului, partidul vice-premierului Gabriel Oprea, in care eram anuntati de discutiile purtate, timp de 3 ore, aseara, tarziu, de Victor Ponta si Gabriel Oprea. Concluzia a fost una singura si bine stabilita: „am decis impreuna ca trebuie sa ascultam glasul strazii,  trebuie sa ascultam ratiunea romanilor si cea mai buna solutie este sa isi depuna mandatul, ceea ce s-a facut.”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cea mai vehementa prima reactie a venit de la prim vice-presedintele PNL, Ludovic Orban:, ,Cu o intraziere de un an de zile Victor Ponta a facut ceea ce a trebuit sa faca si anume sa-si dea demisia.”

Culmea ironiei, fostul presedinte, Traian Basescu, implineste astazi 64 de ani :„Este un mare cadou pentru Romania si ma bucur ca a coincisn cu ziua mea!”

Toate vocile, inclusiv cea a strazii, par sa se indrepte catre un singur scenariu: un premier tehnocrat. Pana cand va fi numit un nou premier, Mircea Dusa, ministrul demisionar al Apararii, va asigura interimatul la conducerea Executivului.

Strada nu se opreste aici, iar vocea poporului nu se lasa adusa la tacere. Alte proteste sunt asteptate in aceasta seara in Capitala si in aproape toate orasele.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.