Zeci de parcheziții la maneliștii care au încasat ilegal indemnizații în pandemie. Dan Armeanca, Cristi Dules și Dan Bursuc ar fi printre cei audiați

Author: Diana Tilă
Actualizat: 15 aug 2023, 04:20

Cristi Dules, Dan Bursuc și  Dan Armeanca 

Sursa: Facebook Cristi Dules, Dan Bursuc și  Dan Armeanca 

Mai mulți maneliști sunt suspectați că au cerut ilegal indemnizații în pandemie. Primele declarații făcute de Cristi Dules și Dan Bursuc.

Zeci de percheziții la maneliștii care au încasat bani de la stat în mod fraudulos, în timpul pandemiei. Aceștia sunt suspectați de înșelăciune, fals în declarații sau fals în înscrisuri sub semnătură privată. Conform surselor judiciare, la auderi vor fi aduși maneliștii Dan Bursuc și Cristi Dules, în calitate de martori, iar Dan Armeanca are calitate de suspect.

Citește și: Luis Gabriel și Haziran, petrecere de zile mari în cinstea micuțului Joseph. Adrian Minune, Florin Salam, Marius Babanu sunt doar câțiva dintre artiștii care au cântat la botezul celui mic

Zeci de parcheziții la maneliștii care au încasat ilegal indemnizații în pandemie 

Aproximativ 50 de persoane sunt acuzate că au cerut ilegal ajutoare de stat în pandemie, pe motiv că nu au mai putut susține concerte din cauza restricțiilor. Mai multe contracte care par a fi false au fost încărcate pe o platformă pusă la dispoziţie de stat în timpul pandemiei ca să sprijine artiştii.

Suma totală solicitată de persoanele bănuite de comiterea faptelor este de 1.278.608 lei, iar prejudiciul penal cauzat efectiv este în valoare de 553.792 de lei.

Citește și: Cum a reacționat Roxana Dobre când i-a întâlnit pe copiii lui Florin Salam pentru prima dată: ”A fost un șoc. Am plâns!” Soția manelistului a dezvăluit că a fost nevoită sa aștepte ca Betty să-și dea acordul în privința relației lor

”La această oră, polițiștii din Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, efectuează 73 de percheziți, la sediile unor societăți comerciale și domiciliile mai multor persoane, bănuite de desăvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, tentativă la înșelăciune, fals în declarații și fals în înscrisuri sub semnatură privată.

Perchezițiile se desfășoară în județele Ilfov, Dâmbovița, Dolj, Olt, Gorj și în Municipiul București.

Vor fi puse în executare 58 de mandate de aducere, urmând ca persoanele respective să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, pentru cercetări.

Suma totală solicitată de persoanele bănuite de comiterea faptelor este de 1.278.608 lei, iar prejudiciul penal cauzat efectiv este în valoare de 553.792 de lei.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Activitățile sunt desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Olt, Dolj, Gorj și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Ploiești, Direcției Generale de Jandarmerie a Municipiului București și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române.”, informează Poliția Ilfov.

Dan Armeanca, Cristi Dules și Dan Bursuc ar fi printre persoanele audiate

Cristi Dules și Dan Bursuc ar figura ca martori în acest dosar.

Cei doi au făcut și primele declarații despre audieri.

Dan Bursuc a negat totul, declarând că nu a auzit nimic despre această speță:  „Nu, tati! Doamne ferește! Sunt niște tâmpenii!”.

În schimb, Cristi Dules, care e martor în dosarul de înșelăciune, a mărturisit că a fost căutat de polițiști pentru a ridica niște documente de la sediul firmei pe care o deține.

Citește și: Ce se întâmplă în aceste momente cu spărgătorii casei lui Tzancă Uraganu, din Pipera, după ce au fost reținuți de Poliție

„Jur că nici eu nu știu ce se întâmplă mai mult decât că au venit unde era sediul firmei mele. Au căutat niște acte pe care nu le-au găsit.

Pur și simplu, nu știu ce anume au căutat. Eu am fost om corect. Mi-am făcut firma asta de mulți ani. Am contabilă, plătesc dările și impozitele la stat. Am fost un om corect, așa că mai departe aștept să mă duc acolo (n.r.: la audieri).

Să văd despre ce e vorba și apoi voi da o declarație completă, după ce voi ști de ce am fost chemat. Este vorba despre 70, 80 de persoane într-un singur dosar, din mai multe județe. Pe mine acum m-au chemat ca mator”, a spus Cristi Dules în exclusivitate pentru  FANATIK.