Zelenski îl provoacă pe Putin: "Aşează-te la masă cu mine, dar nu la 30 de metri"

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 04 dec 2022, 02:20

Zelenski îl provoacă pe Putin: "Aşează-te la masă cu mine, dar nu la 30 de metri"

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a declarat pregătit să discute față în față cu Vladimir Putin pentru a opri conflictul declanșat de acesta împotriva Ucrainei.

Recent, Zelenski a cerut statelor occidentale să sporească sprijinul militar pentru țara sa, pe motivă că dacă Ucraina va fi înfrântă de Rusia următorul pas al lui Putin este să atace restul Europei de Est, iar principalele vizate sunt statele baltice, pentru a-și crea cale liberă ”până la Zidul Berlinului”.

Zelenski îl provoacă pe Putin: "Aşează-te la masă cu mine, dar nu la 30 de metri"

Președintele ucrainean le-a cerut țărilor occidentale să creeze o zonă de excludere aeriană față de avioanele rusești și să dea avioane forțelor aeriene ucrainene. Zelenski susține că dacă Ucraina va fi distrusă urmează Estul Europei, mai exact țările baltice.

”Dacă noi dispărem- să ne apere Dumnezeu- vor urma Letonia, Lituania, Estonia etc. Până la Zidul Berlinului, credeţi-mă!''

''Iar dacă nu aveţi forţa să închideţi cerul, atunci daţi-mi avioane!'', le-a cerut preşedintele ucrainean statelor occidentale.

Citeste si: Volodimir Zelenski, prima reacție după ce rușii au capturat centrala nucleară de la Zaporojie: „Vor să repete dezastrul de la Cernobîl”

Liderul de la Kiev a declarat că este pregătit să discute direct cu omologul său rus pentru a opri războiul pe care acesta l-a declanșat împotriva Ucrainei:  ''Ce vrei de la noi? Pleacă de pe pământul nostru!''.

Apoi a continuat, adresându-se tot lui Putin:  ''Aşează-te la masă cu mine(...), dar nu la 30 de metri, cum ai făcut cu (Emmanuel) Macron sau (Olaf) Scholz. Sunt un tip normal, nu muşc!''.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Zelenski a vorbit la telefon cu omologul său francez Emmanuel Macron, care la rândul său a discutat cu liderul rus Vladimir Putin. După discuția dintre Marcon și Putin, conform declaraţiilor Kremlinului şi ale Palatului Elysee, președintele rus nu are de gând să renunțe și va continua ofensiva militară în Ucraina până când își va atinge scopurile, precinzând printre acestea demilitarizarea Ucrainei şi stabilirea unui statut de neutralitate pentru această ţară. 

Conflictul declanșat de Putin împotriva Ucrainei a dus la destabilizarea trupelor rusești, armata ucraineană dovedind că nu se va preda și va lupta pentru libertatea țării lor.

Citeste si: Surpriză pentru o fetiță din Ucraina care a împlinit 7 ani în tabăra pentru refugiați din vama Siret. Arina a fost întâmpinată cu baloane, tort și cadouri VIDEO