Zi decisivă pentru Sorin Oprescu! Fostul edil al Capitalei rămâne în arest în Grecia

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 20 mai 2022, 14:42

Zi decisivă pentru Sorin Oprescu! Astăzi află dacă va fi eliberat din închisoare. Un complet de judecată de la Curtea de Apel din Atena va judeca în regim de urgență soarta fostului edil al Capitalei

Sursa: Facebook

Sorin Oprescu, fostul primar general al Capitalei, va afla astăzi dacă va fi sau nu eliberat din închisoare. Decizia va fi luată în regim de urgență de judecătorii Curţii de Apel din Atena.

Astăzi se va decide soarta lui Sorin Oprescu, după ce a fost prins în Grecia și trimis în arest. Fostul edil s-a prezentat în jurul orei 8:30 la întâlnirea cu instanța care va decide dacă va fi eliberat sau nu, potrivit antena3.ro

UPDATE: Sorin Oprescu rămâne în arest în Grecia

Judecătorii Curţii de Apel din Atena au decis, vineri, ca fostul primar al Capitalei să aștepte în închisoare decizia privind extrădarea în România.

Arestul său preventiv a fost prelungit cu zece zile, urmând că după această perioadă avocații săi să poată cere din nou eliberarea lui.

Fostul primar al Capitalei a oferit și primele declarații după decizia judecătorilor.

”Încă zece zile, aştept un răspuns. Sunt bine. deocamdată”, le-a spus Oprescu jurnaliștilor care îl așteptau, potrivit antena3.ro

Sorin Oprescu s-a prezentat astăzi în fața instanței din Atena

Sorin Oprescu s-a prezentat astăzi în fața instanței din Atena care va decide dacă va fi lăsat în libertate, urmând ca într-un termen de maximum 40 de zile să i se decidă extrădarea, fie se întoarce în spatele gratiilor în același penitenciar.

Sursa citată a mai precizat că ar fi vorba despre una dintre închisorile cele mai rău famate ale Greciei. 

Oprescu a fost arestat în urmă cu câteva zile, dar avocații lui au atacat imediat decizia, spunând că Sorin Oprescu poate aștepta în libertate decizia de extrădare. Magistrații greci au decis foarte rapid să îi analizeze dosarul și să-l trimită după gratii.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Cine este si cum arata iubita lui Sorin Oprescu! Cu cati ani este mai tanara Adriana Nica decat fostul edil al Capitalei!

Audierea a luat sfârșit după mai bine de patru ore. Judecătorii s-au retras pentru deliberare și urmează să dea verdictul final.

De amintit că Oprescu a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare pentru fapte de corupție.

A fugit din țară și a fost prins în Grecia.

Fostul edil al Capitalei se ascundea în Glyfada, o zonă de lux de la marginea Atenei, aflată la Marea Egee și preferată de magnații lumii. 

Citeste si: Cine erau „concubinele costisitoare„ pe care le întreținea Sorin Oprescu! Ultimele detalii despre condamnarea fostului primar general al Capitalei

 

 

 

 

 

Taguri: