Zi importantă pentru bucureșteni! Se decide intrarea Capitalei în carantină. Certificatul verde ar putea fi obligatoriu în spațiile publice

Autor: Madalina Maftei
Actualizat: 15 oct 2021, 12:56

Bucurestiul intra in carantina?

Sursa: Facebook

Este o zi importantă pentru locuitorii din București și județul Ilfov, vineri se va decide dacă se impune carantina în cele două zone. Ministrul Sănătății a declarat că se ia în calcul introducerea certificatului verde în spațiile publice.

UPDATE: Grupul tehnico-științific a Comitetului Național pentru Situații de Urgență a respins propunerea INSP de carantinare a Capitalei și a județului Ilfov, potrivit Digi24.   Pentru ca această propunere a INSP să intre în vigoare, potrivit legii, trebuie validată în cel mult două zile de CNSU, iar ultima semnătură îi aprține Șefului DSU, Raed Arafat.

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a declarat că vineri se va decide dacă se va impune carantina zonală în București și județul Ilfov. Totodată, acesta a mai precizată că certificatul verde ar

putea fi introdus în spațiile publice.

Vineri se decide dacă Capitala intră în carantină 

Ministrul interimar al Sănătății discută vineri măsura ce privește impunerea carantinei în București și județul Ilfov, după ce rata de infectare a crescut alarmant în ultimele zile.

”Va fi o discuţie şi pe partea de specialişti. Comitetul tehnico-ştiinţific care este în subordinea CNSU mâine va discuta, pentru că a fost şi o propunere a INSP legată de carantinarea zonală în Bucureşti şi Ilfov.

Urmează să vedem ce spun specialiştii, în acest grup sunt şi reprezentanţii altor instituţii şi ministere, pentru că o carantină zonală nu este o măsură despre numai spunem că de mâine se instituie, trebuie alte reglementări”,
a declarat ministrul Sănătăţii, la un post de televiziune.

Cseke Attila a fost întrebat și despre propunerea pe care premierul interimar Florin Cîțu a făcut-o cu privire la introducerea certificatului verde în spațiile publice, inclusiv în magazine.

Acesta a precizat că se va discuta și despre certificat și este de părere că: ”nu este corect să spui oamenilor care s-au vaccinat că „tu nu mai poţi să ieşi pe stradă sau nu poţi să te duci la un anumit tip de manifestare”.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Carantină în București? Institutul Național de Sănătate Publică cere carantinarea zonală în Capitală. Când se va întâmpla

Ce spune Raed Arafat despre carantinarea Bucureștiului

Raed Arafat, șeful DSU, a declarat, joi, că nu crede că Bucureștiul și județul Ilfov vor fi carantinate, așa cu a propus Institutul Național de Sănătate Publică (INSP)

”Carantinarea Capitalei ţării trebuie să se facă, dacă este să se facă, la un nivel de decizie mult mai înalt decât doar o propunere din partea INSP, pentru că impactul e unul mult mai complex decât doar aspectul sanitar. Clar că sunt măsuri care sunt necesar de a fi implementate, unele dintre ele sunt necesare pentru limitarea contactului, mişcării, a răspândirii virusului (…), dar a carantina Bucureştiul înseamnă că am izola Bucureştiul şi Ilfovul de restul României”, a

spus Raed Arafat.

Șeful DSU a mai precizat că această decizie nu se poate lua fără acordul Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

”La acest moment, aşa cum e trimisă adresa către mine, ordinul putea să fie emis conform legii şi validat de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în 48 ore. Încă suntem în termenul de 48 de ore. Mâine am convocat grupul tehnico-ştiinţific pentru o discuţie pe această temă, după care vom supune totuşi Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă spre decizie dacă astfel de ordin poate fi emis sau nu. Din punctul meu de vedere, nu cred că vom ajunge la a carantina Bucureştiul, în sensul de a închide Bucureştiul şi Ilfov în aceste condiţii”, a afirmat Raed Arafat.

Citeste si: Raed Arafat l-a convins pe Florin Cîțu să nu introducă obligativitatea certificatului verde pentru accesul în magazinele esențiale

 


Eliminare surpriză în Casa iubirii! Momente tensionate s-au derulat în platoul emisiunii, unde trei concurenți au fost propuși spre eliminare! Iată cine a plecat acasă și ce reacții s-au stârni!