Zi importantă pentru elevii şi profesorii din România! Ce decizie se va lua astăzi în legătura cu redeschidera şcolilor

,
scoala
Elevii vor afla astazi daca se introc sau nu in banci din 8 februarie

Preşedintele Klaus Iohannis va avea o şedinţă cu mai mulţi oficiali de stat pentru a stabili dacă redeschiderea şcolilor va avea lor pe 8 februarie.


In articol:

În această luni, prim-ministrul Florin Cîțu  a declarat că, împreună cu președintele Klaus Iohannis, va lua o decizie în ceea ce proveşte redeschiderea școlilor din data de 8 februarie, la sfârşitul vacanţei intersemestriale.

Când se decide data redeschiderii şcolilor

Preşedintele României Klaus Iohannis va avea marţi, 2 februarie, o şedinţă la Palatul Cotroceni la ora 15.00 în care se va dezbate posibilitatea de reluare a cursurilor în format fizic. La consultări vor fi prezenţi Prim-ministrul Florin Cîţu, ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu, ministrul Educaţiei Sorin Câmpeanu, dar şi Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă Raed Arafat.

“Vom avea mâine toate informaţiile şi, pe baza acestor informaţii, vom lua decizia. (…) Dacă până mâine vor apărea şi alte informaţii, vom vedea ce decizie luăm împreună cu domnul preşedinte în ceea ce priveşte şcolile”, a declarat Cîţu, în legătură cu importanţa siguranţei elevilor în acest context.

Elevii vor primi măști de protecție gratuite

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat tot luni că  elevii care vor relua fizic cursurile vor primi măşti de protecţie.

În momentul de faţă existând un stoc de peste 37 de milioane de măşti, alocate pentru învăţământul preuniversitar.

Ministrul şi-a exprimat, de asemenea, dorinţa ca şcoala să se reia fizic la începutul semestrului al doilea. Cîmpeanu a explicat că se va păstra un sistem hibrid (atât online, cât şi fizic), acolo  unde există profesori şi elevi care au probeleme medicale şi nu vor putea lua parte la cursuri faţă în faţă.

Citeste si: Şcoli închise!!! Premierul anunţă că se redeschid „poate pe 8 martie”

Câți angajați din învățământ vor fi vaccinaţi anti-COVID

Reprezentanţii ministerului Educaţiei au declarat că, la acest moment, numărul angajaţilor din sistemul de învăţământ care şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare (inclusiv personalul deja vaccinat până la data de 1 februarie) este de 193.573 de persoane.

Dintre aceştia, 147.314 de persoane sunt din sistemul de învăţământ preuniversitar şi 46.259 de personal din sistemul de învăţământ universitar.

Citeste si: Se redeschid şcolile în 8 februarie? Anunţ OFICIAL de la ministrul Educaţiei

Numărul angajaţilor din sistemul de educaţie deja imunizaţi împotriva noului coronavirus este cel puţin cu prima doză este de 27.033, potrivit oficialilor din minister. Aceste cifre reprezintă 14% din angajaţii cu disponibilitate de vaccinare. Dintre ei, 17.357 fac parte din sistemul de învăţământ preuniversitar şi 9.676 din sistemul de învăţământ universitar, inclusiv cadrele didactice din învăţământul superior medical.

Citeste si: Vaccinul rusesc EpiVacCorona are o eficienţă de 100%, potrivit autorităţilor. Când va fi distribuit populaţiei?

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ministrul Educației, noi informații despre redeschiderea școlilor: „Ultimele date pe care le avem...”

Analiză zdrobitoare: criza politică şi inflaţia ridicată impun noi creşteri ale ratei dobânzii

BOMBA SUPREMĂ DESPRE VACCIN! Celebrul părinte Ciprian Grădinarul, duhovnicul oamenilor influenți, RUPE TĂCEREA! Este un SCANDAL fără precedent! Care este ADEVĂRUL

Noi restricții în Bulgaria. Ce trebuie să facă persoanele care intră pe teritoriul țării?

Se redeschid şcolile în 8 februarie? Anunţ OFICIAL de la ministrul Educaţiei

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies