Zi liberă pe 5 iunie! Cine sunt românii care vor sta acasă miercuri

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 04 iun 2024, 20:51

Zi liberă pe 5 iunie! Cine sunt românii care vor sta acasă miercuri

Sursa: pexels.com

La data de 5 iunie, care pică într-o zi de miercuri, anumiți români vor sta acasă. Cine va beneficia de această zi liberă, conform calendarului?

Elevii, profesorii şi personalul din învăţământ vor beneficia de o zi liberă miercuri, 5 iunie, cu ocazia Zilei Învăţătorului. Această zi este marcată anual la data de 5 iunie, pentru a celebra naşterea marelui dascăl Gheorghe Lazăr, considerat întemeietorul învăţământului modern românesc.

5 iunie- zi liberă pentru elevi și profesori

Miercuri, 5 iunie, va fi o zi de sărbătoare şi relaxare pentru toţi cei implicaţi în sistemul de învăţământ din România.

Potrivit Hotnews.ro, Ziua Învăţătorului a fost oficializată prin Legea nr. 289 din 29 octombrie 2007, recunoscând astfel contribuţia esenţială a profesorilor şi educatorilor la formarea generaţiilor tinere şi la dezvoltarea societăţii.

Citește și: Proba orală de limba română a examenului de Bacalaureat are loc pe 17 iunie. Calendarul examenelor

Gheorghe Lazăr, personalitatea omagiată în această zi, a jucat un rol crucial în evoluţia sistemului educaţional din România, fiind fondatorul primei şcoli cu predare în limba română.

Când începe vacanța de vară

Anul școlar 2023-2024 se apropie de final, iar elevii se pregătesc să părăsească băncile instituțiilor de învățământ.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Elevii sunt nerăbdători să înceapă vacanța de vară și să scape de temele pentru acasă. Odată cu aceștia, și personalul didactic va beneficia de vacanță.

Când se încheie cursurile în acest anul școlar 2023-2024?

Citește și: Câte zile folosim salutul „Hristos S-a Înălțat!”? Rugăciunea făcătoare de minuni pe care trebuie să o rostim

Anul şcolar curent se va încheia oficial vineri, 21 iunie, după finalizarea cursurilor. Cu toate acestea, există excepţii pentru anumite clase:

 

  • Clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă: Anul şcolar pentru aceste clase are o durată de 34 de săptămâni de cursuri şi se va încheia pe 7 iunie 2024.
  • Clasa a VIII-a: Anul şcolar pentru această clasă are o durată de 35 de săptămâni de cursuri şi se va încheia pe 14 iunie 2024.