Zi mare pentru miile de credincioşi veniti să se închine la moaştele Sfintei Parascheva

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 20:32

Dincolo de evlavia oamenilor, organizarea a lăsat însă mult de dorit.

Pelerinii spun, cu lacrimi in ochi, ca au înaintat cel mult un metru pe ora spre racla cu moaşte, în vreme ce puţinii politicieni veniţi s-au bagat in fata pana şi la cele sfinte. Patru barbati, dintre care trei preoti, au tinut o femeie lipita de racla cu moaste. Parca era posedata de demoni.

Dupa o noapte de stat in rand si chiar in timp ce iubitul ei se plange ca organizarea n-are niciun niciun Dumnezeu, o fata si-a pierdut cunostinta.

Credinta nu i-a tinut nici de foame, nici de sete.  Ea a vrut cu orice pret sa ajunga la moaste, dar oboseala a rapus-o. In situatia ei, au fost mii de oameni care au vrut sa ajunga la racla. In timp ce ei avansau un metru intr-o ora, politicienii ii ocoleau pe furis, ca s-ajunga mai repede.

Gigi Becali s-a lecuit de meteahna politicienilor: nu s-a bagat in fata, ba din contra, pe la racla a trecut, cum e si corect, dupa Sfanta Liturghie.

In vreme ce semenii lui se ridicau pe varfuri sa vada ceva din slujba, el statea, deoparte, pe scena, si invartea de zor o matanie.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Langa milionar, unde altadata se ingramadeau politicieni ca Victor Ponta, Rovana Plumb si Liviu Dragnea, azi, ar fi fost loc pentru zeci de credinciosi. Numai ca, de la coada, e greu sa ajungi in fata.

Dupa slujba, mii de oameni au plecat pe jos, dupa mirosul de mancare. In corturile primariei, s-a impartit- ca in fiecare an- pomana pentru trup si suflet.

In aproape o saptamana, aproape 200 000 de oameni s-au inchinat la sfintele moaste ale Cuvioasei Parascheva. Dupa ce se va inchina si ultimul venit, racla se va intoarce, la locul ei, in Mitropolia Iasiului.