Zi neagră pentru Facebook! Toate aplicațiile companiei, Facebook, Messenger, Instagram și WhatsApp, au picat! Pierdere uriașă pentru Mark Zuckerberg

Autor: Bogdan Stanescu
Actualizat: 03 aug 2022, 10:40

Facebook a picat la nivel mondial

Sursa: pexels.com

Cădere masivă pe bursă a companiei Facebook, după ce toate aplicațiile companiei, Facebook, Messenger, Instagram și WhatsApp, au picat ieri.

Facebook, Messenger, Instagram și WhatsApp au fost nefuncționale ore în șir în ziua de luni, problemele fiind remediate abia la ora 01:00 noaptea (ora României). 

Aplicațiile Facebook au picat în mai multe țări, iar problema a cauzat o cădere serioasă a Facebook la bursă.

Acțiunile Facebook au scăzut cu 5.5%, cea mai proastă zi la bursă pentru companie în aproape un an de zile, iar fondatorul rețelei de socializare, CEO-ul Mark Zuckerberg, care deține aproximativ 14% din acțiunile companiei, ar fi pierdut într-o singură zi circa 7 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. 

Facebook a încercat să trateze cu umor situația serioasă, dând vina pe Mercur retrograd pentru ce s-a întâmplat. "Mercur retrograd ne-a jucat o festă. Lucrăm pentru rezolvarea problemei cât mai rapid posibil şi ne pare rău pentru neplăcerile provocate", au transmis reprezentanţii Facebook Messenger pe contul oficial de Twitter. 

Avertismentul lui Mark Zuckerberg din 2019

Mark Zuckerberg avertiza în 2019 legat de aceste căderi ale Facebook. În 2019, după o cădere serioasă a Facebook în mai multe țări, Mark Zuckerberg califica, potrivit unei stenograme obținute de publicația The Verge, drept "o problemă serioasă" aceste căderi, spunând că există riscul ca utilizatorii să se îndrepte către alte rețele de socializare.

Facebook anunța atunci că rețeaua a picat din cauza unei probleme apărute în timpul „unor operațiuni de mentenanță de rutină”. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Facebook a revenit cu clarificări în privința aplicației WhatsApp. Care sunt noile condiţii de utilizare

Căderea de pe 4 octombrie 2021 este una din cele mai majore din istoria companiei. Potrivit mass-media, nici canalele de comunicare în interiorul companiei nu au funcționat, iar angajații ar fi comunicat între ei în timpul căderii rețelelor prin intermediul Outlook.

„[Sursa] îmi spune că angajații comunică între ei prin mesaje text și prin emailuri pe Outlook”, dezvăluia jurnalistul Associated Press Philip Crowther.

Eroarea pe care o vedeau utilizatorii Facebook atunci când încercau, luni seară, să acceseze pagina de web a rețelei de socializare sugera o problemă la DNS (Domain Name System), nota Reuters.

DNS-urile permit adreselor web să trimită utilizatorii la destinația lor de pe internet.

Aplicațiile Facebook, Messenger, WhatsApp și Instagram sunt toate deținute de către compania fondată de Mark Zuckerberg și utilizează o infrastructură comună.

Citeste si: Facebook interzice distribuirea articolelor de ştiri in Australia. Anunţul oficial al companiei

 

 

 


În a doua parte a ediției de marți din „Casa iubirii”, Rebecca a declarat că nu mai vrea să aibă nicio legătură cu Antoni, după un gest al tânărului care se pare că a fost picătura care a umplut paharul.