Pe 24 ianuarie, se sărbătorește Ziua Unirii Principatelor Române, iar această zi este declarată zi liberă legală. Astfel, angajații vor avea parte de un weekend prelungit, având libere atât sâmbăta și duminica, cât și ziua de vineri, 24 ianuarie.
Citește și: Elevii se întorc astăzi la școală! Când are loc următoarea vacanță în 2025
O nouă minivacanță pentru români
Această minivacanță face parte dintr-un început de an cu mai multe zile libere. Astfel, în primele zile ale lunii ianuarie 2025, românii s-au bucurat de zile libere legale, inclusiv 1 și 2 ianuarie (care au căzut miercuri și joi), și 6 și 7 ianuarie (luni și marți), notează observatornews.ro.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Totuși, o mare provocare a fost ziua de vineri, 3 ianuarie, care a rămas o zi lucrătoare, deși mulți angajați au optat pentru o zi de concediu pentru a avea un weekend mai lung.
Ce zile sunt libere în 2025
Pentru cei care se întreabă câte zile libere vor mai avea în acest an, iată câteva dintre cele mai importante date:
- 24 ianuarie (vineri) – Ziua Unirii Principatelor Române
- 18 aprilie (vineri) – Vinerea Mare
- 20-21 aprilie (duminică și luni) – Paștele
- 1 mai (joi) – Ziua Muncii
- 8-9 iunie (duminică și luni) – Rusalii
- 15 august (vineri) – Sfânta Maria
- 30 noiembrie (duminică) – Sfântul Andrei
- 1 decembrie (luni) – Ziua Națională a României
- 25-26 decembrie (joi și vineri) – prima și a doua zi de Crăciun
Pentru angajatorii care au salariați ce lucrează în zilele de sărbătoare legală, legea prevede că aceștia trebuie să le acorde compensări. Angajații au dreptul fie la timp liber în următoarele 30 de zile, fie, dacă acest lucru nu este posibil, la un spor salarial.
Această minivacanță, care va veni la sfârșitul lunii ianuarie, este o oportunitate binevenită pentru mulți români de a se odihni sau de a petrece timp alături de familie și prieteni.