Zile Libere de Crăciun 2020. Cât va dura minivacanța sărbătorilor de iarnă

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 19 iul 2022, 02:30
Angajatii din Romania vor beneficia de zile libere de Craciun.

In perioada Craciunului, salaritatii din Romania vor avea parte un weekend prelungit.

Sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi iar românii şi-au făcut deja planurile cu zilele libere pe care le vor avea în acest an de Craciun si de Revelion.

Zile libere cu ocazia sarbatorilor de iarna

Astfel, pana la sfarsitul anului 2020, in perioada sarbatorilor de iarna, angajatii din Romania se vor bucura, de fapt, de doua minivacante, deoarece prima zi de Craciun si prima zi de Anul Nou, care sunt libere legale, potrivit Codului Muncii, vor pica vinerea.

Prima minivacanţa de care salariatii romani se vor bucura in perioada sarbatorilor de iarna, va fi cea de Crăciun, când acestia vor sta acasă vineri (25 decembrie, prima zi de Crăciun), sâmbătă (26 decembrie, a doua zi de Crăciun) şi duminică (27 decembrie), beneficiind de trei zile libere legate.
Iar cea de-a doua minivacanta va dura tot trei zile, deoarece vineri (1 ianuarie) este prima zi de Anul Nou, sambata (2 ianuarie) si duminica (3 ianuarie).

Anumite categorii de salariaţi ca nu vor putea beneficia de zile libere cu ocazia sărbătorilor de iarna, respectiv 25 şi 26 decembrie, 1 şi 2 ianuarie. Este vorba despre cei care lucrează în unităţile sanitare sau de alimentaţie publică, dar şi cei a căror activitate nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În contextul situaţiei actuale generate de pandemia de coronavirus, autorităţile le recomandă românilor maximă precauţie si prudenta în ceea ce priveşte petrecerea sărbătorilor de iarnă. Distanţarea socială rămâne obligatorie şi de Crăciun şi mai ales de Revelion iar controalele pentru localităţile din ţară aflate în carantină cu siguranţă că se vor amplifica în perioada imediat următoare.
Autoritatile din România veghează la respectarea măsurilor de prevenţie şi distanţare impuse, iar cu ocazia sărbătorilor de iarnă au fost lansate deja anumite reguli stricte.


Viceprim-ministrul Raluca Turcan a anuntat ca una dintre aceste reguli este ca de Crăciun sau de Revelion, într-un apartament sau o casă, vor avea voie să fie maximum 20 de persoane.

Citeste si: Romanii vor avea două minivacanţe în perioada sărbătorilor de iarnă!

Citeste si: Zile libere 2020. Care este următoarea minivacanță înainte de sărbătorile de iarnă