Zile Libere de Crăciun 2021. Cât va dura minivacanța sărbătorilor de iarnă

Autor: Lavinia Medrea

Zile Libere de Crăciun 2021. Cât va dura minivacanța sărbătorilor de iarnă

Sursa: PixaBay

Fiindcă se apropie sărbătorile de iarnă, românii vor primi mai multe zile libere legale. Iată câte zile se vor relaxa românii de Crăciun și de Revelion.

Pentru că vin sărbătorile de iarnă, angajații vor primi mai multe zile libere legale și vor avea ocazia să se relaxeze de Crăciun și de Revelion. Zilele libere se acordă în funcție de sectorul în care lucrează angajații, fiindcă există sectoare în care nu se poate opri activitatea.

Zile libere de Crăciun 2021. Cât vor sta angajații în vacanță de sărbători

Anul acesta, angajații români vor primi zile libere cu ocazia Nașterii Mântuitorului. Crăciunul se serbează într-o zi de sâmbătă, iar 26 decembrie, a doua zi de Crăciun, are loc duminică. Așadar, din păcate, angajații români nu vor avea parte de zile libere în plus.

Citeste si: Când începe, de fapt, vacanța de iarnă a elevilor? Structura anului școlar a fost modificată

Cât despre Revelionul anului 2022, lucrurile stau la fel și aici. Pe 31 decembrie se presupune că angajații trebuie să lucreze, iar anul acesta, ultima zi din an va avea loc într-o vineri. Pe 1 ianuarie 2022 și 2 ianuarie 2022, care sunt zile libere legale, vom sta acasă sâmbăta și duminica, astfel că nici de data aceasta nu avem zile libere în plus. În final, toată lumea se întoarce la job pe 3 ianuarie 2022. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Conform legislației în vigoare, în zilele libere legale angajații români nu lucrează. Singurele excepții sunt lucrătorii din domeniile în care activitatea nu poate fi oprită.

Așadar, angajații fie vor fi plătiți în plus pentru zilele lucrate, fie vor primi timp liber pentru zilele libere lucrare în următoarele 30 de zile.

Citeste si: Relaxarea restricțiilor decembrie 2021. Cum se vor organiza petrecerile de Crăciun 2021 și Revelion 2022. Va fi permis și accesul persoanelor testate pentru coronavirus

Șeful DSU, Raed Arafat, a vorbit despre cum ne vom petrece sărbătorile anul acesta.

„Depinde cum evoluăm. Dacă continuă să scadă, dacă rămânem stabili, vor fi minime măsuri sanitare de sănătate publică care vor trebui să fie implementate. Nu pot să vă spun despre activităţi la acest moment, ce activităţi pot să fie restricţionate sau nu, dar clar totul depinde de modul în care evoluează. Încă este foarte devreme", a transmis Raed Arafat.