Zile libere în 2025. Când îți poți programa minivacanțele de anul viitor

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 21 aug 2024, 11:24

Zile libere în 2025

Sursa: freepik

Anul 2025 le aduce angajaților 17 zile libere de la stat, dintre care 13 pică în timpul săptămânii.

Angajații se interesează la începutul fiecărui an de zilele libere pe care o să le aibă, dar și zilele în care acestea o să pice, astfel încât să își poată programa vacanțele. Anul 2025 le aduce angajaților 17 zile libere de la stat, dintre care patru pică în zilele de weekend și 13 sunt sărbătorite în timpul săptămânii.

Minivacanța de Sf. Ion pica pe 6 ianuarie 2025

Luna ianuarie este una generoasă cu angajații din România, deoarece aceștia au parte de 5 zile libere din partea statului. Primele două zile ale anului 2025 sunt considerate sărbători legale, fiind zilele de după Anul Nou. Anul 2025 aduce două noi zile libere legale în luna ianuarie, mai exact ziua de 6 ianuarie, când este pomenită Boboteaza și data de 7 ianuarie, când este prăznuit Sfântul Ioan Botezătorul.

Aceste două zile pică în timpul săptămânii, mai exact luni și marți, astfel angajații își pot programa o minivacanță de 5 zile, începând cu data de 1 ianuarie și terminându-se la data de 6 ianuarie 2025. Ultima sărbătoare legală din luna ianuarie a anului 2025 este la data de 24 ianuarie 2025, atunci când este amintită Ziua Unirii Principatelor Române.

Când este minivacanța de Paște și Rusalii

Paștele catolic și creștin pică în anul 2025 în aceeași zi, mai exact la data de 20 aprilie, astfel angajații se vor bucura de zile libere în aceeași perioadă. Minivacanța de Paște va începe la data de 18 aprilie, atunci când este pomenită Vinerea Mare, continuând cu data de 20 aprilie 2025, când este celebrat Paștele. Ultima zi din vacanța de Paște este la data de 21 aprilie 2025, când este a doua zi de Paște.

Citește și: Veste bună pentru angajații români! Patru zile libere consecutive în următoarea lună

Două din cele trei sărbători legale ale lunii iunie pică într-o zi de weekend, mai exact Ziua Copilului și prima zi de Rusalii, ce este sărbătorită la data de 8 iunie 2025. Cu toate acestea, românii pot planifica o minivacanță de Rusalii, deoarece vor avea și a doua zi de Rusalii liberă, zi ce pică lunea, la data de 9 iunie 2025, potrivit zileliberelegale.ro.

Calendarul minivacanțelor din 2025

- — Anul Nou

— Bobotează

— Sfântul Ion

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Mihai Albu, despre prietenia cu Irinel Columbeanu și cum a cunoscut-o pe Monica Gabor, fosta parteneră de viață a omului de afaceri. „A încălțat-o, a îmbrăcat-o și după a scos-o.”

— Ziua Unirii Principatelor Române

— Vinerea Mare

- — Paștele

— Ziua Muncii

— Ziua Copilului

- — Rusalii

— Adormirea Maicii Domnului

— Sfântul Andrei

— Ziua Națională a României

- — Crăciunul

 


În gala de duminică, lacrimile sunt cele care se năpustesc asupra concurenților din Casa Iubirii. Giuly, Robert, dar și Rebecca nu se mai pot abține și dau frâu liber sentimentelor apăsătoare. Patrick este în pericol de eliminare.