Zile libere iunie 2023: Idei de destinații de călătorie pentru această mini-vacanță

Author: Bianca Vidoi

Idei de destinații de călătorie pentru această mini-vacanță

Sursa: PixaBay

Zile libere iunie 2023. Bugetarii și elevii se vor bucura de o nouă mini-vacanță în luna iunie, în intervalul 1-5 iunie inclusiv.

Zile libere iunie 2023. Elevii și bugetarii se vor bucura de o mini-vacanță de 5 zile, după ce Guvernul a decis să facă punte între Ziua copilului și Rusalii. Astfel, oamenii vor avea vacanță în intervalul 1-5 iunie inclusiv, iar acestea sunt câteva destinații de vacanță pe care puteți să le vizitați în aceste 5 zile. 

Citește și: 2 iunie 2023, zi liberă de la stat pentru bugetari: Urmează o minivacanță de 5 zile

Idei de destinații de călătorie pentru această mini-vacanță din luna iunie 2023

Ziua Copilului și Rusaliile sunt considerate sărbători legale, din acest motiv, atât angajații la stat, cât și cei de la privat au parte de zile libere. Ziua Copilului pică anul acesta într-o zi de joi, la data de 1 iunie, iar Guvernul a decis să facă punte între aceste două sărbători, motiv pentru care bugetarii se vor bucura de 5 zile de mini-vacanță. 

Iată câteva destinații de vin din România în care puteți să vă încărcați bateriile în această mini-vacanță de 5 zile din luna iunie 2023. 

Oradea a ajuns să fie unul dintre cele mai apreciate orașe din România, iar de-a lungul anilor, tot mai multe persoane își doresc să viziteze obiectivele și atracțiile turistice pe care le pune la dispoziție. Oamenii ce aleg să viziteze orașul Oradea vor descoperi un stil arhitectural aparte, ce cuprind 89 de clădiri și monumente Artnouveau.

Cetatea Oradea, Palatul Vulturul Negru, Palatul Moskovits Miksa, Palatul Apollo, Statuia Holnaposok sunt câteva atracții turistice pe care puteți să le admirați în această mini-vacanță de 5 zile din luna iunie 2023.

Un loc mai puțin cunoscut de români este Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița, un loc ideal pentru persoanele pasionați de drumeții. Cheile Nerei au o lungime de 22 de kilometri, fiind cele mai lungi din țară, iar în acest drum oamenii pot observa și Cascada Beușnița, Lacul carstic Ochiul Beiului, Lacul Dracului și cascada Bigăr. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Cazanele Dunării nu atrag atât de mulți turiști, însă cum temperaturile cresc din ce în ce mai mult, peisajele pe care oamenii le pot observa încep să fie mult mai atrăgătoare. Cazanele Dunării se află în Parcul Național Porțile de Fier, iar turiștii pot observa numeroase atracții unice, precum Chipul lui Decebal, Peștera Ponicova sau Tabula Traiana.

Târgu Jiu este un loc cunoscut pentru numeroasele personalități care s-au născut în acest loc, precum Constantin Brâncuși, Ecaterina Teodoroiu sau Tudor Vladimirescu, însă este unul dintre cele mai reprezentative orașe pentru regiunea istorică a județului Oltenia. Turiștii pot observa și Poarta Sărutului, Masa Tăcerii și Coloana Infinitului. 

Citește și: Ziua Copilului 2023: Idei de cadouri pentru cei mici în funcție de vârstă

Alte destinații de vis pentru mini-vacanța de 5 zile din luna iunie 2023

Salina Turda este altă destinație ce se află în topul preferințelor turiștilor, locație ce se află în zona Durgău-Valea Sărată din Turda, județul Cluj și ce adăpostește zăcăminte de sare vechi de 13,5 milioane de ani. Oamenii se pot bucura de aerul sărat, de muzeul organizat, dar aici se poate găsi și un loc de agrement.  

Pietrele vii sau Babele de la Ulmet reprezintă o destinație unică în România, ce se găsește în zona Ulmet-Bozioru, în Munţii Buzăului. Se crede că aceste pietre vii se măresc după ploaie, iar acest fenomen funcționează deoarece au un miez de piatră cu o coajă exterioară de nisip, iar după ploaie se formează alte mici pietre peste cele ce există deja.

Citește și: 2 iunie 2023, zi liberă pentru bugetari: Angajații de la stat vor avea o minivacanță de 5 zile

Sursa: stirileprotv.ro

 

Taguri:

În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.