Zile libere platite pentru romani! Parintii ar putea primi zile libere platite cand se inchid scolile

Author: L.S.
Actualizat: 10 mar 2020, 13:10

Ce vor face parintii care trebuie sa-si supravegheze copiii atunci cand scolile se inchid? iata propunerea legislativa care ar putea sa rezolve situatia romanilor

După ce a fost adoptată de Senat, propunerea legislativă privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ, a primit raport favorabil la Camera Deputaților, unde-și așteaptă votul decisiv, scrie avocatul.net.

Atunci când școlile se închid temporar din cauza vremii sau din alte motive, părinții copiilor care sunt nevoiți să stea acasă vor putea beneficia, pe toată perioada în care școlile sunt închise, de zile libere plătite, indiferent că lucrează la stat sau în sectorul privat.

Așa prevede acel proiect de lege care e la un pas de ultimul vot din Parlament.

Pentru acordarea zilelor libere plătite în cazul închiderii temporare a școlilor, unul dintre părinți va trebui să semneze o declarație pe proprie răspundere din care să reiasă că celălalt nu a depus și el o astfel de cerere.

Mai exact, această declarație va fi semnată doar de celălalt părinte care rămâne în câmpul muncii, pentru a dovedi că nu a solicitat la locul său de muncă zile libere pentru supravegherea copilului din cauza închiderii temporare a școlilor.

Dacă părinții vor încălca limitarea impusă de document (ca doar un părinte să beneficieze de zile libere pentru a sta cu copilul acasă), aceștia vor risca să nu mai poată beneficia de alte zile libere în situații similare, potrivit aceleiasi surse.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Sfat prețios din partea unei asistente medicale. Trucurile care te pot proteja de coronavirus

Citeste si: Coronavirus Italia. Asistenta copleșită de epuizare, imaginea emoționantă de pe frontul luptei cu epidemia

Citeste si: Coronavirus- Peste 4000 de decese la nivel global si 113009 de cazuri de infectare confirmate. Tarile in care s-au inregistrat decese

Citeste si: Se inchid scolile in perioada 11- 22 martie. Ce se intampla cu simularea pentru evaluarea nationala si bacalaureat

Citeste si: Andreea Raicu, speriată din cauza coronavirusului: "Eu nu mă panichez ușor, dar de data asta..."

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.