Zile negre pentru pensionari! Premierul a anuntat scumpirea medicamentelor! Ce se intampla cu medicamentele compensate

Autor: Silviu Bunea
Actualizat: 18 iul 2018, 14:51

Dupa ce Guvernul a anuntat majorarea pensiilor de la 1 iulie, a fost anuntata scaderea procentului de compensare la unele medicamente.

Guvernul va majora de la 900 de lei la 990 de lei plafonul veniturilor până la care pensionarii pot beneficia de medicamente compensate

 

Plafonul veniturilor până la care pensionarii pot beneficia de medicamente compensate va fi majorat cu 10 la sută, de la 900 de lei la 990 de lei, a anunţat marţi premierul Viorica Dăncilă. Măsura va fi adoptată în şedinţa de Guvern.

 

„Dorim ca pensionarii care au beneficiat de o nouă majorare a pensiilor începând cu 1 iulie să-şi păstreze acest drept, şi anume accesul la medicamente compensate. Este a doua majorare a acestui plafon în actuala guvernare”, a explicat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

 

Plafonul veniturilor va fi astfel majorat de la 900 de lei la 990 de lei, conform news.ro.

 

Dar anumite medicamente care erau compensate cu 90% pentru pensionarii cu venituri sub acest prag vor fi mai scumpe, compensarea acestora va scadea la 50%.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.