Zilele Bucureștiului 2022. Care este programul ce îi așteaptă pe vizitatori

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 14 iun 2023, 01:50

Ce program îi așteaptă pe vizitatori pentru ,, Zilele Bucureștiului"

Sursa: Facebook

Zilele Bucureștiului se desfășoară anul acesta în perioada 16-18 septembrie.

,,Zilele Bucureștiului" celebrează cei 563 de ani de existenţă a Capitalei printr-o serie de evenimente culturale organizate de Primăria Capitalei prin ARCUB, un centru cultural din București.

Citeste si: Accident îngrozitor în București! O mașină a intrat în plin într-un loc de joacă- Un copil de 2 ani, rănit

Programul evenimentului ,,Zilele Bucureștiului”

,,Zilele Bucureștiului” încep vineri, 16 septembrie cu deschiderea Bucharest Jazz Festival #9 la Combinatul Fondului Plastic. Acest festival de muzică jazz este singurul din Capitală ce are loc în aer liber, iar după doi ani de pauză, anul acesta spectacolul va fi dedicat în special jazzului românesc.

Pe scena spectacolului de jazz vor apărea  Sorin Zlat, Ion Baciu Jr., Sorin Romanescu, Alex Man, Trigon, ZMEI3, Ramona Horvath şi Tony Lakatos, Puba Hromadka, Paul Weiner şi Nicolas Simion, Luiza Zan feat.

Big Band Radio, dirijor Ionel Tudor, Eva Maria Gârlea & Robert Cozma, 7th SENSE, Three Fo(u)r Two.

Expoziția „De la Vlad Ţepeş la Brâncuşi – 5 secole de istorie şi cultură în spaţiul românesc” se va deschide tot vineri, 16 septembrie și va avea loc la ARCUB – Hanul Gabroveni în cadrul „Zilelor Bucureştiului”. Această expoziție poate fi admirată până la data de 22 octombrie, în intervalul 12:00-20:00, iar în cadrul ei se pot observa peste 350 de hărți, cărţi vechi, documente istorice şi imagini rare, multe dintre acestea fiind expuse pentru prima dată public.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Calea Victoriei va devein un loc în care oamenii se pot relaxa, în loc să se enervze din cauza traficului, ce va cuprinde și activități recreative și momente artistice în aer liber cu ocazia „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” ce va avea loc acest weekend, 17-18 septembrie.

Ediţia din acest an a „Dâmboviţa Delivery” se desfăşoară în cadrul proiectului „Străzi deschise – Bucureşti” în perioada 16-18 septembrie, pe segmentul de râu Timpuri Noi – Mihai Bravu. Timp

de 3 zile, apele Dâmboviței vor prinde iar viață și vor fi o parte a spectacolului de sporturi nautice, iar pe stradă vor fi peste 30 de spectacole, ateliere şi activităţi culturale şi sportive pentru cei mari şi cei mici.

Citeste si: O elevă din București a fost înjunghiată în prima zi de școală, de colega ei. Totul s-a întâmplat imediat după festivitatea de deschidere

Marele final al evenimentului ,,Zilele Bucureștiului”

Duminică, 18 septembrie, va avea loc un concert la Teatrul Odeon, „Poveste din Bucureştiul de odinioară”. În cadrul concertului, organizatorii au vrut să scoată la suprafață povești uitate ale Capitalei, o combinație de muzică și dans care să descrieîn cel mai frumos mod o perioadă a orașului de mult uitată. Concertul prezintă muzică uşoară românească în interpretarea Mirunei Ionescu şi a lui Valentin Albeşteanu, acompaniaţi de Taraful de Oraş şi de tenorul Alin Stoica în calitate de invitat.

Proiectul este organizat de Asociaţia ProCultArt alături de Teatrul Odeon.

Citeste si: O clinică din București este acuzată de trafic de organe- Ce au descoperit oamenii legii

Sursa: g4media.ro

 

Taguri: