Vladimir Putin a îndemnat la creșterea producției de drone, după ce utilizarea acestora s-a dovedit a fi eficientă în războiul din Ucraina. Rusia vrea să controleze toate teritoriile care îi aparțin.
Zone civile din Ucraina au fost bombardate de către ruși
Rușii au bombardat de două ori la rând anumite zone de civili din Ucraina. Astfel, cel puţin opt oameni au fost uciși în estul Ucrainei şi 31 au fost răniți de două rachete rusești care au lovit centrul orașului Pokrovsk, controlat de ucraineni aproape de lina frontului din Doneţk, unde armata rusă susține că
Din păcate, printre victime sunt şi membri ai echipelor de intervenţie surprinși de a doua rachetă în timp ce dădeau ajutor după prima explozie. Alți doi civili au murit într-un sat din regiunea nord-estică Harkov, bombardat de ruși două zile la rând. Doi oameni fuseseră uciși deja în bombardamentul din ajun.
Noua estimare a pierderilor rusești
Estimarea ucraineană a pierderilor rusești din ultima zi: 560 de soldați, 10 tancuri, 8 alte blindate de luptă, 19 tunuri, 1 sistem antiaerian, 1 elicopter, 9 diferite vehicule și 2 echipamente
Putin vrea să crească producția de drone
Pe data de 7 august 2023, Vladimir Putin, președintele Rusiei, a anunțat că își dorește să crească producția de drone, după ce utilizarea acestora s-a dovedit a fi eficientă în războiul împotriva Ucrainei.
Acesta a precizat că producătorii de drone își doresc acest lucru „Ei își îndeplinesc această promisiune, dar trebuie să o crească și mai mult”.
Declarațiile liderului de la Moscova vin după ce utilizarea dronelor a crescut în războiul din Ucraina. La sfârșitul săptămânii trecute, un petrolier rusesc a fost atacat în strâmtoarea Kerch de o dronă navală a Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU).
Citește și: Explozie puternică într-un port din Turcia! Cel puţin 10 oameni au fost răniţi
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
Totuși, producătorii de arme din Europa se confruntă cu cea mai mare creștere a cererii pentru produsele lor de la sfârșitul Războiului Rece, iar pentru a putea duce la bun sfârșit aceste cereri companiile din Polonia și Republica Cehă iau măsuri pentru a rezolva problema lipsei forței de muncă din regiune. În Europa Centrală, industria armamentului a produs arme, obuze şi alte provizii militare în cel mai rapid ritm de la căderea Zidului Berlinului.
Rușii acuza din ce în ce mai mult Ucraina de atacuri cu drone asupra Moscovei.
Spre exemplu, luni, 7 august, încă o dronă a fost doborâtă la sub 200 de kilometri de capitală. Guvernatorul regiunii Kaluga, Vladislav Şapşa, a anunțat că „O dronă a fost doborâtă de sistemul de apărare aeriană în raionul Ferzikovski”.
Acesta a mai precizat că incidentul nu a afectat oamenii sau infrastructura. Nu este clar cine a lansat dronele şi nu a existat un comentariu imediat din partea Ucrainei.Rusia își dorește să controleze toate teritoriile care îi aparțin
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a anunțat că Rusia dosește să controleze toate teritoriile a căror apartenență este stabilită în Constituția Federației Ruse ca aparținând ei.
Acesta a fost întrebat, de către un jurnalist, dacă Rusia își dorește să ocupe și alte teritorii, iar el a răspuns ferm că nu.
„Vrem doar să controlăm toate acele teritorii care în prezent sunt înscrise în Constituția ţării noastre ca fiind ale noastre”, a precizat acesta.
Kremlinul nu vede niciun motiv deocamdată pentru un acord de pace cu Ucraina şi afirmă că „operațiune militară specială va continua”. Dmitri Peskov a menționat faptul că „Acum nu există temeiuri pentru un acord de pace cu Kievul, operațiunea din Ucraina va continua în viitorul previzibil”.
Peskov este ferm convins că Vladimir Putin va fi reales în alegerile prezidențiale de anul viitor cu peste 90% din voturi. „Alegerile noastre prezidențiale nu sunt cu adevărat o democrație, ci o birocrație costisitoare. Vladimir Putin va fi reales anul viitor cu peste 90% din voturi”, a declarat acesta.