Update Live Ziua 553 de război în Ucraina: Rusia a lansat un atac masiv asupra Kievului

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 30 aug 2023, 12:50

Vladimir Putin refuză să participe la înmormântarea lui Evgheni Prigojin

Sursa: https://web.facebook.com/zelenskiy.official

Vladimir Putin a refuzat să participe la înmormântarea lui Evgheni Prigojin

Președintele Rusiei nu a vrut să participe la înmormântarea lui Evgheni Prigojin.

Kievul a fost ținta unui atac lansat de Rusia

Miercuri dimineață, Kievul a avut parte de un atac masiv lansat de armata rusă. Acest atac a este considerat cel mai masiv din primăvară până în prezent.

Șeful administrației militare a capitalei, Serghei Popko, a declarat că: „Atac aerian de noapte.

Kievul nu a mai văzut un atac atât de puternic din primăvară. Inamicul(...) a folosit drone și rachete". Din păcate două persoane au decedat în urma acestui incident.

Conform lui Popko, „în total, peste 20 de ținte inamice au fost distruse” de apărarea aeriană ucraineană.

Vladimir Putin nu a participat la înmormântarea lui Evgheni Prigojin

Președintele rus, Vladimir Putin, nu a vrut să participe la înmormântarea șefului mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, decedat săptămâna trecută, când avionul său s-a prăbușit, potrivit liderilor de la Kremlin.

Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, le-a spus reporterilor că nu deține informații precise despre planurile de înmormântare, iar aranjamentele privind funeraliile aparțin rudelor.

Rusia a confirmat oficial moartea șefului grupului paramilitar Wagner, oligarhul Evgheni Prigojin, al cărui avion s-a prăbușit săptămâna trecută. La finalul „expertizei genetice moleculare”, care a durat câteva zile, s-a stabilit că identitățile celor zece victime „corespund listei” pasagerilor și a membrilor echipajului- conform Comitetul Rus de Investigații, într-o declarație citată de media internaționale.

Anchetatorii nu evocă nici teza accidentului, nici pe cele ale unei bombe sau rachete sol-aer care ar fi lovit aparatul de zbor.

Citește și: Update Live Ziua 552 de război în Ucraina: Armata ucraineană avansează pe frontul de sud

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Vladimir Putin le-a transmis condoleanțe familiei oligarhului Evgheni Prigojin, fost patron al grupului de mercenari Wagner.

Supranumit, într-o vreme, bucătarul lui Putin, pentru dineurile fastuoase pe care i le organiza acestuia, Prigojin ar fi fost, potrivit liderului de la Kremlin, un om de afaceri talentat, cu un destin complicat, care a comis grave erori în viaţa sa, dar care obținea rezultate. Putin a salutat aportul mercenarilor Wagner la invazia rusă din Ucraina și a promis că autoritățile vor duce până la capăt ancheta privind moartea lui Prigojin. 

Președintele rus l-a acuzat pe liderul Wagner de trădare, în urmă cu două luni.

Copiii din Ucraina afectați de război

Reprezentanții UNICEF au anunțat că parcursul școlar al copiilor ucraineni e amenințat, după doi ani de pandemie, urmați de invazia rusă care le devastează țara.

Copiii care au rămas în Ucraina invadată, precum și cei care au fost forțați să fugă încep, în curând, un al patrulea an școlar perturbat.

Citește și: Update Live Ziua 551 de război în Ucraina: Armata ucraineană susține că a recucerit satul Robotine

Astfel, războiul și exilul pun în pericol educația și formarea a 6,7 milioane de tineri din Ucraina, cu vârste cuprinse între trei și 18 ani, conform directorului regional al Fondului pentru Europa și Asia Centrală, Regina De Dominicis. Mulți au uitat cum să învețe și și-au pierdut din competențele lingvistice, inclusiv în ceea ce privește limba ucraineană. „Atacurile asupra școlilor continuă, lăsând copiii într-o suferință profundă și privându-i de locuri sigure pentru a învăța”- a spus oficialul UNICEF, după ce a vizitat Ucraina. În ceea ce-i privește copiii ucraineni care și-au părăsit țara, UNICEF notează că și ei încep un an școlar incert, mai mult de jumătate nefiind înscriși în sistemul educațional al statului gazdă, în special din cauza barierei lingvistice sau a dificultăților de transport.  

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.