Update Live Ziua 554 de război în Ucraina: Mai multe curse aeriene au fost anulate la Moscova

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 31 aug 2023, 13:14

Viktor Orban a vorbit despre posibilitatea apariției celui de al treilea război mondial.

Sursa: https://web.facebook.com/zelenskiy.official

 Viktor Orban a vorbit despre posibilitatea apariției celui de al treilea război mondial.

Viktor Orban a avertizat, într-un interviu acordat lui Tucker Carlson, asupra pericolului unui al treilea război mondial. Rusia şi Coreea de Nord ”avansează” în negocierea unui eventual acord privind furnizarea de muniție.

Zeci de curse aeriene au fost anulate la Moscova

O dronă care se îndrepta către Moscova a fost doborâtă de apărarea antiaeriana din Rusia, potrivit primarul orașului, Serghei Sobianin.

Din această cauză, pe aeroporturile moscovite Vnukovo și Domodedovo au fost amânate zeci de zboruri. Măsura a devenit una obișnuită în ultimele săptămâni, din cauza a ceea ce autoritățile ruse susțin că sunt atacuri ucrainene cu drone asupra orașului.

Viktor Orban a vorbit despre cel de al treilea război mondial

Prim-ministrul ungar Viktor Orban a avertizat, într-un interviu acordat lui Tucker Carlson, asupra pericolului unui al treilea război mondial şi a spus că în Ucraina este nevoie de pace, cât mai curând posibil.

“Trăim vremuri foarte periculoase. Al treilea război mondial ar putea să ne bată la ușă”, a declarat premierul maghiar.

Acesta a mai explicat că ”Dacă oricare dintre țările occidentale ar trimite militari pe câmpul de luptă, asta ar însemna un război direct între Occident şi Rusia, iar atunci “ne-am regăsi imediat într-un al treilea război mondial”.

Citește și: Update Live Ziua 553 de război în Ucraina: Rusia a lansat un atac masiv asupra Kievului

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

“Militari maghiari mor pentru Ucraina, ca cetățeni ucraineni. (…) pierdem şi noi, cei din națiunea maghiară, vieți umane în fiecare zi”, a precizat Viktor Orban.

“Noi, maghiarii, ne-am clarificat de la bun început poziția: aceasta este o strategie proastă; iar acum, după un an şi jumătate de război, este clar că aceasta este o strategie proastă”, a subliniat premierul maghiar.

Orban a zis că “Trebuie să înțelegem că nu îi putem învinge cu metoda actuală.

Este imposibil. Nu îşi vor ucide liderul. Nu vor renunța niciodată. Vor menține ţara unită şi o vor proteja”.

Singura soluție pe care o are acesta este pacea.

Rusia și Coreea de Nord au avansat cu discuțiile în ceea ce privește armamentul

Rusia şi Coreea de Nord ”avansează” în negocierea unui eventual acord privind furnizarea de muniție a unor sisteme de armament, inclusiv artilerie, într-o încercare disperată a Kremlinului de a obține material în invazia eșuata a Ucrainei.

Administrația Biden a anunțat miercuri, 30 august, că este în continuare îngrijorată de faptul că cele două țări poartă negocieri cu privire la armament, în contextul în care o nouă delegație rusă a efectuat o vizită la Phenian în urma unei vizite, în iulie, a ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, în vederea încheierii unui eventual acord.

Citește și: Evgheni Prigojin a fost condus pe ultimul drum. Unde a fost înmormântat trupul neînsuflețit al liderului grupului Wagner

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional american de Securitate (NSC) de la Casa Albă, John Kirby, a declarat că: ”Rămânem îngrijorați că RPDC (Republica Populară Democrată Coreea, numele oficial al Coreei de Nord) continuă să ia în calcul să furnizeze suport militar forțelor Rusiei în Ucraina şi avem informaţii noi pe care le putem împărtăși azi (miercuri), potrivit cărora negocieri între Rusia şi RPDC avansează în mod activ”.

Ambasadoarea americană la ONU, Linda Thomas-Greenfield, a acuzat miercuri, în paralel, Rusia şi Coreea de Nord de faptul că negociază un acord în domeniul armamentului. Ea a denunțat aceste negocieri- care încalcă rezoluții ale ONU aprobate de către Rusia- numindu-le ”rușinoase”.