Update Live Ziua 580 de război în Ucraina: Tranzitul prin Vama Isaceea a fost suspendat

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 26 iun 2024, 00:10

Armata ucraineană a anunțat că l-a ucis pe comandantul flotei ruse de la Marea Neagră.

Sursa: https://www.facebook.com/zelenskiy.official

Armata ucraineană a anunțat că l-a ucis pe comandantul flotei ruse de la Marea Neagră.

Un atac masiv a avut loc în zona Donețk. Un comandant rus al flotei ruse de la Marea Neagră fost ucis.

Traficul pe la punctul vamal Isaccea- Orlovka a fost închis

Traficul pe la punctul vamal Isaccea- Orlovka este închis în prezent pentru camioane, din cauza atacurilor, care au avut loc luni spre marți noaptea, ale armatei ruse asupra Ucrainei, anunță site-ul Poliției de Frontieră, tranzitul fiind redirecționat către punctul Galați -  Rutier.

Traficul pentru autovehicule a fost reluat cu puţin timp în urmă, pe sensul de ieșire din țară, după ce fusese oprit timp de câteva ore.

Rusia a atacat din nou azi-noapte regiunea Odesa, la granița cu România. Porturile Reni, Orlovka şi Izmail au fost ținta a 38 de drone kamikaze, dintre care 26 au fost doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană.

Comandantul flotei ruse de la Marea Neagră a fost ucis

Luni, armata ucraineană a făcut un anunț șocant, pretinzând că l-a ucis pe comandantul flotei ruse de la Marea Neagră în urma unui atac asupra cartierului general de la Sevastopol, în peninsula anexată Crimeea. Cu toate că anunțul a fost făcut cu fermitate, mulți observatori internaționali au exprimat îndoieli cu privire la veridicitatea acestuia, iar Moscova nu și-a asumat, de obicei, pierderile din Ucraina.

Potrivit declarației făcute de forțele speciale ucrainene pe platforma Telegram, "treizeci și patru de ofițeri, inclusiv comandantul flotei ruse de la Marea Neagră, au murit" în urma atacului asupra cartierului general rus de

la Sevastopol. Cu toate acestea, nu au fost furnizate dovezi concrete care să susțină această afirmație.

Citește și: Update Live Ziua 579 de război în Ucraina: Vladimir Putin i-ar fi ordonat ministrului apărării, Serghei Şoigu să oprească ofensiva ucraineană până la începutul lunii octombrie

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Informații suplimentare provenind din surse independente au precizat că "alți o sută cinci ocupanți au fost răniți în atac, iar clădirea cartierului general nu mai poate fi reparată". Cu toate acestea, aceste informații nu au fost confirmate de surse oficiale sau de autoritățile ruse.4 Este important de menționat că Moscova nu este cunoscută pentru a-și asuma pierderile în conflictul cu Ucraina, mai ales atunci când este vorba despre pierderi în rândul înalților oficiali.

În trecut, Rusia a negat sau a minimalizat rapoartele privind pierderile sale militare.

Vineri, înainte de acest anunț, autoritățile ruse au declarat că un singur soldat a dispărut în urma atacului ucrainean asupra cartierului general de la Sevastopol. Acest lucru contrastează puternic cu afirmațiile ulterioare ale Ucrainei cu privire la numărul mare de victime.

Rusia a atacat Donețk și Odesa

În noaptea de duminică spre luni, Ucraina a fost martora unor noi atacuri masive ale Rusiei, care au avut ca rezultat pagube semnificative și provocări grave pentru locuitorii din regiunile Odesa și Donețk. Aceste evenimente demonstrează continuarea escaladării conflictului și impactul devastator asupra populației civile.

Rușii au lansat un atac masiv asupra porturilor de la Dunăre și regiunii Odesa, provocând daune semnificative infrastructurii portuare și unui hotel. Trist de menționat, două persoane au pierit în aceste atacuri, iar pagubele materiale au fost considerabile. Acest tip de atac afectează grav economia și bunăstarea localnicilor, destabilizând și mai mult regiunea.

Citește și: UE sub presiune pentru a remedia lacunele din domeniul gazelor rusești

În aceeași zi, luni seara, forțele ruse de invazie au lansat un atac puternic cu rachete asupra localității Avdiivka din regiunea Donețk. Un bloc de apartamente cu cinci etaje a fost lovit în acest atac devastator. Din fericire, rapoartele inițiale indică faptul că nu s-au înregistrat victime, dar clădirea a fost avariată atât de grav încât nu mai poate fi locuită.

Ihor Moroz, șeful interimar al administrației militare regionale, a subliniat gravitatea situației, declarând că aceste consecințe ale atacului au fost documentate și vor servi ca dovezi pentru utilizare ulterioară împotriva Rusiei într-un tribunal internațional. Aceste evenimente tragice subliniază necesitatea unei soluții pașnice și a eforturilor internaționale pentru a pune capăt conflictului și a asigura securitatea populației civile din Ucraina.

Conflictul dintre Ucraina și Rusia a avut un impact semnificativ asupra regiunii și a creat suferință nejustificată pentru oamenii de rând. Comunitatea internațională trebuie să continue să susțină eforturile de mediere și pace, pentru a pune capăt acestui conflict devastator.