ZIUA AVIAȚIEI 2021: Cum se sărbătorește anul acesta Ziua Aviației! Decizia autorităților

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 28 iul 2022, 02:45
Fără paradă de Ziua Aviației în acest an!
Sursa: Facebook

Ziua Aviației Române este în fiecare an pe 20 iulie. Anul acesta sărbătoarea de Ziua Aviației va fi una diferită.

Parada de Ziua Aviației a fost anulată de autorități după aterizarea forţată a elicopterului american în Piaţa Charles de Gaulle, eveniment care a avut loc pe 15 iulie 2021.

S-a luat decizia ca Ziua Aviației Române şi a Forţelor Aeriene să fie sărbătorită cu paradă doar la sol din pricina evenimentului neașteptat și neplăcut din Piaţa Charles de Gaulle.

Ziua Aviației 2021: Parada în aer, anulată

Președintele Klaus Iohannis  ar fi trebuit să participe și el la parada de Ziua Aviației, însă aceasta, așa cum am precizat, a fost anulată după ce elicopterul american Black Hawk a aterizat de urgență în Piața Charles de Gaulle din Capitală.

“Ambasada SUA a luat cunoștință de incident și urmărește îndeaproape evoluțiile. Înțelegem că nu au existat răniți. Lucrăm alături de partenerii noștri români pentru rezolvarea situației și vom furniza informații actualizate pe măsură ce vor deveni disponibile”, a transmis Ambasada SUA, după incident, într-un comunicat de presă.

Elicopterul de tip Black Hawk participa la pregătirile pentru parada de Ziua Aviației, care urma să aibă loc pe 20 iulie.

Chiar și fără paradă în aer, Ziua Aviației 2021 va fi sărbătorită cum se cuvine.

Citeste si: Cerul Bucurestiului, survolat de avioane si elicoptere! Motivul acestei desfasurari de forte

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Program Ziua Aviației 2021: Cum se sărbătorește în acest an Ziua Aviației

Iată care vor fi evenimentele organizate de Ziua Aviației 2021, pe 20 iulie, așa cum au anunțat autoritățile:

– 17 – 22 iulie, expoziţia omagială „Centenarul Aeronauticii Militare”, Palatul Cercului Militar Naţional, Galeria Artelor;
– Vineri, 19 iulie, orele 10.00-11.00, Ziua Porţilor Deschise la Muzeul Naţional al Aviaţiei;
– Sâmbătă, 20 iulie, ora 11.00,

ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori, la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor; orele 12.00-14.00, Ziua Porţilor Deschise la Flotila 90 Transport Aerian Otopeni „Gheorghe Bănciulescu”, zboruri demonstrative, expoziţie aeronave, tombolă având ca premii zboruri de agrement pentru public;
– Duminică, 21 iulie, orele 11.00-14.00, Ziua Porţilor Deschise la Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii „General Emanoil Ionescu”, zboruri demonstrative cu aeronave civile şi militare, exerciţii aeriene tactice cu MiG-21 LanceR şi IAR-330, lansări paraşutişti, expoziţie aeronave.

– Sâmbătă, 20 iulie, ora 10.00 – Ziua Porţilor deschise pe Aerodromul Giarmata, Timişoara. Vizitatorii vor putea să viziteze facilităţile aerdromului, să participe la ceremonia militară şi să vizioneze aeronave din dotarea Forţelor Aeriene prezentate în expoziţie statică. Elicoptere IAR-330 Puma vor survola aerodromul.
Accesul publicului la aceste activităţi este liber.

În data de 20 iulie, în intervalul orar 10.30 – 12.00 circulaţia rutieră în zona Bulevardului Aviatorilor va fi deviată.

Ziua Aviației 2021: Ce s-a întâmplat înainte de Ziua Aviației

Din primele informații, elicopterul de tip UH60 Black Hawk, care participa la zborul de antrenament pentru parada de Ziua Aviației , ar fi avut o defecţiune tehnică.

"Din primele date, nu sunt pagube, altele decât cele care se văd- doi stâlpi care s-au dărâmat şi două maşini care au fost atinse de aceştia în cădere. Nu sunt victime în urma acestui incident.

Cauzele urmează să fie stabilite de o investigaţie comună de Forţele Aeriene Române şi autorităţile militare americane care deţin acest aparat de zbor. La faţa locului se află autorităţile judiciare române. În cursul zilei de azi partea americană urmează să emită un comunicat de presă în care vor fi detaliate informaţiile care se cunosc până în acest moment", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Constantin Spînu, citat de Agerpres.

"Nu există niciun fel de victimă, echipajul este în stare foarte bună. Nu sunt alte consecinţe în urma acestui incident, dar domnul procuror vă va putea spune mai multe. Nu cunosc parcursul evenimentelor. Cu siguranţă toate aceste aspecte vor fi investigate de către ancheta judiciară", a precizat purtătorul de cuvânt al MApN.

Citeste si:// BREAKING NEWS!// Elicopter militar, aterizare de urgență în sensul giratoriu de la Aviatorilor

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.