Ziua când este interzis să dai bani cu împrumut. Persoanele care o fac sunt predispuse la pierderi uriașe

Autor: Sara Andreescu
Actualizat: 25 feb 2023, 03:45

Ziua când este interzis să dai bani cu împrumut

Sursa: PixaBay

Știai că există o zi când este interzis să dai bani cu împrumut și că persoanele care o fac sunt predispuse la pierderi uriașe? Care este motivul pentru care această superstiție a fost transmisă din generație în generație și ce alte superstiții legate de acest subiect mai există.

Știai că există o zi când este interzis să dai bani cu împrumut și că persoanele care o fac sunt predispuse la pierderi uriașe?

Conform superstițiilor transmise din generație în generație, există o anumită zi în care nu este bine să dai bani cu împrumut, nici măcar membrilor familiei, deoarece ești predispus să pierzi sume importante de bani dacă nu respecți regula aceasta. 

Citeste si: Superstiții vineri 13, zi cu ghinion. Ce nu ai voie să faci în această zi pentru a te proteja de suferință

Ziua când este interzis să dai bani cu împrumut 

Ziua când este interzis să dai bani cu împrumut, iar persoanele care o fac sunt predispuse la pierderi uriașe se referă la o superstiție veche, adânc înrădăcinată în tradiția populară. 

Această superstiție legată de „ ziua când este interzis să dai bani cu împrumut„ a avut și are menirea de a te proteja de eventuale pierderi de sume de bani. Conform credințelor populare, persoanele care nu respectă această superstiție referitoare la ziua când este interzis să dai bani cu împrumut sunt „ predispuse la pierderi uriașe.„ 

Ziua când este interzis să dai bani cu împrumut se referă, de fapt, la toate zilele de luni și toate datele de 1 din anul calendaristic.

Citeste si: Evită să mai faci asta, dacă vrei să rămâi cu bani până la următorul salariu. Un gest simplu pe care mulți români îl fac aduce ghinion și risipă

Conform tradiției populare, zilele de luni și datele de 1 marchează un nou început, iar tot ceea ce faci în aceste zile se va repeta. „Cum începi săptămâna/luna/anul așa o să-ți meargă până când săptămâna/luna/anul se vor încheia „, potrivit

superstițiilor legate de aceste zile care marchează un început. 

Deși Biserica Catolică a declarat că superstiţiile sunt păcate şi din ce în ce mai multe dicţionare definesc termenul de „superstiţie” drept o credinţă iraţională, sunt mulți cei care respectă superstițiile referitoare la ziua când este interzis să dai bani cu împrumut ca să nu fie predispuși la pierderi uriașe de bani. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Așa că, dacă aveți prieteni, cunoscuți și chiar și rude care se află într-un impas financiar gândiți-vă la superstiția referitoare la ziua când este interzis să dai bani cu împrumut, ca să nu o țineți așa tot anul și să rămâneți fără sume importante de bani. 

Citeste si: Femeile care își doresc soți de casă trebuie să evite cu orice preț să facă acest gest. Aduce mare ghinion

Cele mai cunoscute superstiții românești legate de bani 

Pe lângă ziua când este interzis să dai bani cu împrumut, mai există și alte superstiții românești referitoare la bani. 

Una dintre cele mai cunoscute superstiții   legate de bani se referă la oferirea sau primirea unui portofel drept cadou. Niciodată să nu oferi cadou un portofel gol!

Potrivit superstiției, ca sa te ferești de sărăcie atât tu cât și persoana căreia îi oferi portofelul, acesta trebuie să aibă în el un ban. Nu contează suma, valoarea poate să fie una simbolică, o monedă sau o bancnotă, important este să nu oferiți portofelul gol. 

O altă superstiție cunoscută legată de bani se referă la modul cum întâmpini nopatea dintre ani. Potrivit superstiției, banii nu trebuie să-ți lipsească sub nicio formă din portofel și din buzunare, dacă vrei să nu ai probleme financiare în anul care vine. 

Alte superstiții cunoscute legate de bani 

Nu ridica banii pe care îi găsești la răscruce de drumuri. Se crede că sunt cei mai temuți, pentru că nu atrag doar pierderile, ci și grave probleme de sănătate.

Nu da niciodată banii cu mâna stângă, pentru că vei ajunge să îi risipești fără să îți dai seama. Banii se dau numai cu mâna dreaptă, ca să se întoarcă la tine.