Calendar ortodox 26 decembrie 2023, data la care Biserica Ortodoxă prăznuiește Soborul Maicii Domnului, iar acestea sunt toate lucrurile pe care credincioșii trebuie să le facă în această zi sfântă.
Rugăciunea puternică pe care este bine să o rostești pe 26 decembrie pentru a o cinsti pe Maica Domnului!
Calendar ortodox 26 decembrie 2023
Sărbătoare 26 decembrie. Soborul Maicii Domnului este sărbătorit în fiecare an pe data de 26 decembrie în calendarul ortodox.
Soborul Maicii Domnului este celebrat anual la data de 26 decembrie, această sărbătoare fiind prăznuită în a doua zi de Crăciun. Această sărbătoare este una dintre cele mai importante din calendarul ortodox, iar în această zi, credincioșii o celebrează pe Fecioara Maria, cea ce i-a dat viață Mântuitorului Iisus Hristos.
Denumirea de sobor vine semnifică o adunare mare de oameni, iar prin intermediul acestuia se oferă un mesaj foarte important credincioșilor, mai exact să se adune în această zi sfântă pentru a o celebra pe Fecioara Maria.
În această zi se aduce aminte de marele ajutor pe care l-a făcut Fecioara Maria pentru întreaga lume la data de 25 decembrie, atunci când l-a născut pe Mântuitorul Iisus Hristos, unind pe veci omenirea de Dumnezeu.,
potrivit crestinortodox.ro.Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Ce trebuie să facem la data de 26 decembrie 2023?
În ziua în care credincioșii celebrează Soborul Maicii Domnului, credincioșii țin cont de mai multe tradiții și obiceiuri care să îi ajute pe parcursul anului ce urmează. La data de 26 decembrie 2023, nașii trebuie să meargă în vizită la finii lor, iar dacă nașii vor să aibă parte de tot ceea ce își doresc, aceștia nu trebuie să uite să facă această tradiție.
Se crede că este bine ca în ziua în care se celebrează Soborul Maicii Domnului, rudele îndepărtate să se întâlnească și să petreacă ziua împreună, în bucurie, iar cei ce vor dori să
Sărbătoare 26 decembrie
Canon de rugăciune pentru Soborul Maicii Domnului, sărbătorit pe 26 decembrie în calendarul creștin
“O, Preafericită, Icoana Cea înţelegătoare a Bisericii pe noi toţi ne adună în jurul mesei duhovniceşti a Cuvântului, ca să ne hrănim înţelegător cu laudele cele mai presus de minte, pe care le ţes minţile serafimilor şi le luminează cu gândurile dumnezeieşti înfricoşătorii heruvimi. Cu adevărat, Maică a Stăpânului Te-ai arătat, în braţele Tale fecioreşti întinse neîncetat la rugăciune în templu purtând pe Cel Neapropiat cetelor îngereşti, Care Ţi-a dăruit Ţie aripile rugăciunii spre a ajunge mai presus de înălţimile serafimilor.
Nu mă pricep eu a-Ţi împleti cuvânt de laudă, ca unul ce sunt mult nepriceput la minte şi de valurile patimilor pururea tulburat. Dar, dă-mi din destul darul Tău ca să Te laud împreună cu tot soborul Sfinţilor ce s-au făcut următori frumuseţii Tale dăruite de lumina Duhului.
Bucură-Te, Oglinda Împărăţiei cerurilor, Pământul Cel binecuvântat din Care a răsărit Spicul mântuirii lumii, Cămara Cea preacinstită înmiresmată de mirurile cele de multe feluri ale virtuţilor, Porumbiţa cuvântătoare ce ne-a vestit izbăvirea din potopul patimilor, Odihna gândurilor Evei celei legate cu întristarea, Cheia ce a descuiat lui Adam uşa Împărăţiei, Cartea cea înţelegătoare a gândurilor dumnezeieşti, Făclia ce a purtat Lumina Tatălui pe pământ, Adâncul cel nesecat al iubirii de oameni, Râul cel dulce curgător al slavei Raiului.
Ca Una Ce ai născut fără de durere pe Cel Ce a ridicat durerile oamenilor, poartă-mă şi pe mine deasupra valurilor durerilor pricinuite de sabia păcatelor, întărindu-mă pe piatra răbdării necazurilor. Amin”