Ziua cea mare în dosarul ”Colectiv” Astăzi au loc dezbaterile finale la Curtea de Apel București

Author: Madalina Maftei

Ziua cea mare în dosarul ”Colectiv” Astăzi au loc dezbaterile finale la Curtea de Apel București

Sursa: Playtech

A venit ziua cea mare în dosarul ”Colectiv”. Curtea de Apel București începe vineri dezbaterile finale. Se va stabili sentința în cazul fostului primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone.

Curtea de Apel București începe vineri, 17 decembrie, dezbaterile finale în dosarul ”Colectiv” în care Cristian Popescu-Piedone, care la vremea declanșării incendiului era primar al Sectorului 4, a fost condamnat în primă instanță la 8 ani și 6 luni pentru abuz în serviciu.

Ziua cea mare în dosarul ”Colectiv” Astăzi au loc dezbaterile finale la Curtea de Apel București

Magistrații au stabilit ca ultimele termene în dosarul ”Colectiv” să fie programate vineri, luni și marți, pentru a putea lua o decizie finală.

Procesul se află în faza de apel, în condițiile în care pe 16 decembrie 2019, Tribunalul București i-a condamnat pe  Cristian Popescu-Piedone, funcţionari din primărie, patronii clubului, doi pompieri, doi pirotehnişti şi reprezentaţii unei firme de artificii.

Cristian Popescu-Piedone, primarul Sectorului 5, în prezent, a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu, după ce a eliberat autorizațiile de funcționare a clubului Colectiv.

Totodată, cei trei patroni ai clubului Colectiv, Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, au primit și ei la rândul lor câte 11 ani și 8 luni de închisoare pentru ucidere din culpă în formă agrvată, vătămare corporală în formă agravată și neluarea măsurilor legale de securitatea și sănătate în muncă.

Daniela Niță, patrona firmei de artificii Golden Ideas Fireworks Artists, a fost condamnată la 12 ani și 8 luni de închisoarea cu executare.

În același dosar, pirotehniștii Viorle Zaharia și Marian Moise au primit câte 9 ani și 8 luni de închisoare și, respectiv, 10 ani.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Cristian Niţă, director al firmei de artificii, a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare.

George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la ISU Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI, au fost condamnaţi la câte 9 ani

şi 2 luni de închisoare.

De asemenea, Aurelia Iofciu, șefa Serviciului autorizări comerciale din Primărie, aprimit 8 ani de închisoare, Larisa Luminiţa Ganea, consilier superior, a primit 7 ani, Ramona Sandra Moţoc, referent superior – 3 ani de închisoare cu suspendare. În cazul Ramonei Moţoc, instanţa a dispus prestarea a 90 de zile de muncă în folosul comunităţii.

Citeste si: Minune după tragedia din clubul Colectiv. Părinții care și-au pierdut singurul fiu în incendiul din 2015 au fost binecuvântați cu o fetiță la doi ani după tragedie

Despăgubiri de peste 50 de milioane de euro pentru victimele incendiului

Persoanele condamnate au fost obligate să plătească, alături de Primăria Sectorului 4 și ISU București-Ilfov, daune material și morale de peste 50 de milioane de euro pentru victimele incendiului din clubul Colectiv, din octombrie 2015.

Totodată, inculpații, ISU și Primăria Sectorului 5 trebuie să plătească mai multor spitale din București și din țară 8 milioane de lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare cu persoanele decedate şi rănite.

Citeste si: Detalii noi în dosarul Colectiv! Cristian Popescu Piedone ar putea primi o pedeapsă mult mai mică dacă va fi declarat vinovat pentru incendiului tragic din clubul Colectiv