Ziua Copilului in centrele de plasament. Copiii abandonati vor ca parintii sa le dea un semn de viata VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 03 sep 2021, 23:45

Copiii din centrele de plasament isi doresc o familie si un camin.

Asa incepe povestea celor 5 frati. I-am intilnit sambata de Ziua Copilului in centrul de plasament de la Paunesti. Nici nu mai stiu exact de cind sunt aici. Cu ani in urma formau o familie. Chiar una numeroasa, cu 9 suflete din care 7 copii. Soarta cruda le-a transformat casa in scrum. Au ramas sub cerul liber. Parintii au decis sa ii lase in grija statului, iar ei au plecat la munca in Italia.
Si dusi au fost!

Pentru copiii de la Paunesti fiecare zi incepe cu o speranta: aceea ca vor primi un semn parinti. Si fiecare zi, la final, este mai grea decit precedenta: nimeni nu mai stie nimic de ei. Impreuna cu noi a fost si Firica Cocioaba, o romanca stabilita in Italia dar crescuta intr-un centru de plasament. Nu poate trece peste suferinta din copilarie.

Povestea Firicai l-a impresionat si pe seful ei care a decis sa ii ajute si el.
Va mai aduceti aminte de Sorin si Razvan, cei doi baieti uitati de parinti in centrul de plasament din Panciu? I-am intilnit acum si pe ei. Nimic nu s-a schimbat. O parte dintre copii va pleca in tabere in Belgia sau Marea Britanie organizate de cateva fundatii din strainatate. Altii vor avea parte de o vacanta la mare.

Pentru cei 44 de copii a fost sarbatoare. Anul acesta Ziua Copilului le-a readus zambetul pe chipuri.
Mesajul copiilor este acelasi: isi doresc o familie si spera ca macar de aceasta data, dragi parinti aflati departe, sa va amintiti ca aveti un copil care asteapta sa-l sunati.

 


Mărturiile tulburătoare ale supraviețuitorilor masacrului care a ieșit la iveală după două luni! Sute de persoane au fost ucise în Africa de Vest: „Au ucis oameni toată ziua. Timp de trei zile am adunat cadavre”

Într-un atac extrem de violent care a zguduit Burkina Faso în luna august, până la 600 de persoane au fost ucise de militanți afiliați organizației teroriste Al-Qaeda, conform unei evaluări de securitate a guvernului francez.

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.