Ziua din care fumatul in locuri publice va fi interzis a fost calculata gresit! Care este, de fapt, prima zi "fara fumuri"

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 21 sep 2020, 03:10

O greşeala mica le da o veste mare fumatorilor din intreaga tara.

O eroare de calcul i-a pacalit si pe fumatori, dar si pe managerii localurilor. Astfel, chiar daca legea a fost publicata in Monitorul Oficial pe 1 februarie, numaratoarea inversa a debutat abia de pe 2. Drept urmare, prima zi fara "fumuri" va fi 17 martie.

In hora romanilor nemultumiti de legea initiata de Aurelia Cristea a intrat si colegul ei de Parlament, Daniel Fenechiu. Fumator la randul lui, deputatul spune ca deja a depus mai multe proiecte pentru ca si "pasionatii" de tutun sa aiba drepturile lor.

Avocat de meserie, Daniel Fenechiu ii acuza pe initiatorii legii ca frizeaza ridicolul prin unele articole:

"Spatiul public inchis. Cand auzi inchis inseamna ceva inchis, nu poti sa spui ca ceva care are un acoperis sau un tavan cu doi pereti este inchis. Pentru ca, oricum ai vrea, e semi-deschis, deci nu poti sa fortezi logica."

Deputatul continua si spune ca, desi scopul legii este acela de a descuraja fumatul, rezultatele ar putea fi exact inverse.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

O astfel de incercare s-a facut si in Anglia. Patronul clubului din care vedeti acum imagini a sustinut ca in localul sau se fac doar degustari de trabucuri, astfel incat clientii sa testeze inainte sa cumpere. Explicatia nu i-a convins, insa, pe magistratii britanici, care l-au amendat cu 10 mii de lire.

Evident, toate acestea se vor vedea incepand cu ziua de joi, atunci cand se spune "stop joc" fumatului in orice spatiu public inchis din Romania. Si nu doar acolo, pe lista se regasesc si masinile de companie, in care aprinderea unei tigari va fi, de asemenea, amendata cu pana la 500 de lei.

 

Taguri: