Ziua Îndrăgostiților 2023: 3 lucruri de care trebuie să ții cont pentru ca relația sau căsnicia ta sa dureze

Author: Cristina Mocanu

De Ziua îndrăgostiților unele cupluri aleg să își jure credință veșnică.

Sursa: https://www.pexels.com/

De Ziua îndrăgostiților unele cupluri aleg să își jure credință veșnică.

Cum poți menține vie flacăra iubirii de-a lungul timpului într-o relație?

3 lucruri de care trebuie să ții cont pentru ca relația sau căsnicia ta sa dureze

Ziua Îndrăgostiților poate fi privită ca o oportunitate de a fi mai intenționat și de a face un angajament mai profund față de relația cuiva. Această zi servește ca un memento pentru a le anunța partenerilor noștri, romantici, că ne pasă de ei și cât de importanți sunt pentru noi.

Dar oare cum putem face ca relația noastră să funcționeze în decursul anilor?

Citește și: Mesaje de Sf. Valentin 2023: La mulți ani, Valentin! La mulți ani, Valentina! La mulți ani, Vali! Urări și felicitări pentru sărbătoriții zilei

1 – Comunicarea

Comunicarea este una dintre cele mai bune modalități de a vă menține căsnicia sau relația sănătoasă și fericită.

Fiți sinceri cu privire la ceea ce simțiți, dar fiți amabili și respectuoși în exprimare. O parte a unei bune comunicări este să fii un bun ascultător și să ai timp pentru a înțelege ce vrea și ce are nevoie cel de lângă tine.

Trebuie să învățați să vorbiți și despre problemele sensibile și să știți să negociați. Probabil că aveți multe lucruri în comun, dar între voi sunt cu siguranță și multe diferențe care vor ieși din când în când la iveală.

O căsnicie fericită înseamnă să reacționați la motivele de îngrijorare ale celuilalt și să găsiți soluții care oferă câștiguri amândurora.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Nu trebuie să vă dați cu presupusul și să credeți că cel de lângă voi vă poate citi gândurile. Persoana iubită are nevoie să îi transmite-ți ceea ce aveți nevoie.

Daca partenerul își asumă mai multe responsabilități în casă arată-i că îl apreciezi. Îl poți lăuda sau chiar mulțumi.

2 – Deciziile majore se iau împreună

Indiferent că aveți momente bune sau rele nu este bine să luați decizii separate. Orice lucru care vă privește pe amândoi trebuie să dea amândurora șansa să se exprime și orice problemă care apare este mai ușor de depășit în doi.

Nu e necesar să te sfătuiești cu partenerul legat de ce haine îți cumperi, de exemplu, dar trebuie să vă sfătuiți când alegeți o piesă de mobilier pentru casă, o destinație de vacanță sau activități extrașcolare pentru copil.

Citește și: Ziua Îndrăgostiților 2023: Povestea de mult uitată a Sfântului Valentin. Cine a fost, de fapt, acesta și de ce pe 14 februarie se sărbătorește iubire

3 – Descoperiți împreună lucruri noi

Trebuie să învățați să evitați rutina și faceți tot posibilul să descoperiți lucruri sau locuri noi împreună. Măcar o dată pe lună, faceți ceva diferit: găsiți un restaurant nou la care să luați cina sau testați un fel nou de mâncare din bucătăria internațională, mergeți într-o parte a orașului pe care n-ați vizitat-o sau faceți o excursie într-o zonă a țării pe care n-ați mai văzut-o niciodată.

Lucrurile familiare, dar și aspectele noi întăresc legăturile dintre parteneri. Un joc nou pe care îl jucați în familie, o drumeție, faptul că încercați un nou mod de a face sport împreună sau faptul că faceți amândoi voluntariat în același loc sunt doar câteva exemple de lucruri noi care întăresc relația dintre parteneri.

Sursă: elle.ro