Ziua Indrăgostiților 2023: Cum se sărbătorește Valentine's Day în lume?

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 13 nov 2023, 03:10

Cum este sărbătorită ziua de 14 februarie în alte țări?

Sursa: https://pixabay.com/

Cum este sărbătorită ziua de 14 februarie în alte țări?

Pe data de 14 Februarie tinerii îndrăgostiți sărbătoresc Valentine's Day.

Cine a fost Sfântul Valentin

Februarie a fost sărbătorită de vreme îndelungată ca luna romantismului, dar sărbătoarea Sfântului Valentin, în particular, este urmașa împletirii armonioase între moștenirea creștină și minunatele practici păgâne din Imperiul Roman. 

Citește și: Mesaje de Valentine's Day 2023: Urări, felicitări și imagini cu text pentru iubit/ iubită și soț/ soție

Potrivit uneia dintre legende, povestea acestui sfânt Valentin zice că ar fi fost un preot în Imperiul Roman, în timpului lui Claudius II (213-270). Împăratul se angajase la conducerea unor campanii militare sângeroase care necesitau menținerea constantă a numărului de soldați în armată. Pentru că, în viziunea sa, bărbații tineri nu pot fi înrolați, fiind legați de neveste și copii, împăratul scoate căsătoria în afara legii.

Preotul Valentin a continuat, în ilegalitate, deci în secret, să căsătorească tinere cupluri.

Desigur că a fost descoperit și, cum împăratul Claudius era un împătimit al persecutării creștinilor, a fost trimis în închisoare. Aici se îndrăgostește de o femeie oarbă căreia îi redă vederea, dar nu avea să își trăiască dragostea, căci este omorât prin decapitare la 14 februarie.

Cum este sărbătorit Valentine's Day în lume în 2023

Ziua Îndrăgostiților este sărbătorită la nivel global. Fiecare țară celebrează ziua dragostei conform tradiției.

Fie că vorbim despre lumânări în formă de inimă, jucării de pluș, sortimente de ciocolată, toate acestea detalii fac parte din ziua Sfântului Valentin.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Valentine's Day în India

De ziua îndrăgostiților, autoritățile din India îi îndeamnă pe îndrăgostiți să îmbrățișeze o vacă. Potrivit acestei campanii, se urmărește stimularea valorilor tradiționale indiene și să contracareze „orbirea civilizației occidentale.”

Astfel că, 14 februarie a fost declarată Ziua îmbrățișării vacilor, când oamenii sunt încurajați să ia animalele în brațe.

Valentine's Day în Argentina

Argentinienii sărbătoresc iubirea în luna iulie, nu în februarie cum o fac alte popoare. În acea perioadă cuplurile își fac surprize, primesc bomboane de ciocolată și multe alte sortimente de dulciuri.

Citește și: Calendar Ortodox 14 februarie 2023: Ce sărbătoare este marți? Rugăciunea care alină suferința și-i vindecă pe bolnavi

Valentine's Day în Franța

În Franța sute de cupluri, care vizitează anual această țară, decid să-și petreacă tot restul vieții împreună. Se zice că prima dovadă a Zilei Îndrăgostiților a apărut în Franța, atunci când Carol, ducele de Orleans, i-a trimis scrisori de dragoste soției sale, în anul 1415.

Tot în Franța există și un sat cu numele de Valentine, care între 12 și 14 februarie devine epicentrul romantismului. 

Valentine's Day în Coreea de Sud

Oamenii din Coreea de Sud sărbătoresc iubirea în fiecare lună pe data de 14. „Ziua trandafirilor” se sărbătorește în mai, „ziua sărutărilor” se sărbătorește în iunie, „ziua îmbrățișărilor în decembrie”, iar persoanele singure sărbătoresc „ziua neagră” în aprilie. 

Valentine's Day în Bulgaria

Bulgaria sărbătorește Ziua Îndrăgostiților în stilul propriu. Pe data de 14 februarie, Sfântul Trifon Zartan este sărbătorit în Bulgaria, este de fapt „ziua vinificatorilor”. Astfel că, îndrăgostiții sărbătoresc dragostea cu un pahar de vin bun, de la producătorii locali.

Valentine's Day în Spania

În Valencia, Ziua Îndrăgostiților este sărbătorită pe data de 9 octombrie și este cunoscută ca sărbătoarea Sfântului Dionis. Această zi este sărbătorită în majoritatea părților din Spania prin realizarea unor figurine din marțipan. Acestea sunt lucrate de către bărbați, care mai apoi le oferă partenerelor lor de viață. 

Valentine's Day în România

Ziua Îndrăgostiților sau Dragobetele se sărbătorește pe data de 24 februarie, în România, zi în care multe cupluri aleg să-și unească destinele la Poarta sărutului din Târgu Jiu. În mai multe zone din țară, bărbații merg în păduri pentru a culege flori colorate, în timp ce alte cupluri aleg să-și spele fața cu zăpadă în semn de noroc.

Sursă: catine.ro