Ziua Tatălui 2022. Când este sărbătorită Ziua Tatălui în România. Cele mai frumoase mesaje și urări pe care le poți trimite cu această ocazie

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 05 feb 2023, 06:00

Ziua Tatălui este sărbătorită și în România 

Sursa: pexels

Așa cum există Ziua Mamei, în fiecare an se sărbătorește și Ziua Internațională a Tatălui. Iată când este Ziua Tatălului în România, dar și ce mesaje și urări pot fi trimise cu această ocazie.

Ziua Tatălui și Ziua Mamei sunt sărbătorite în fiecare an în România. Cele două sărbători au fost legiferate în anul 2010, astfel că există o lege în acest sens aprobată de Senatul României. Iată când pică Ziua Tatălui în anul 2022, având în vedere că această sărbătoare nu are o dată fixă.

Când se sărbătorește Ziua Tatălui 2022 în România? 

Sunt destul de puțini români care știu că așa cum este o zi dedicată tuturor mamelor în cursul anului, tot la fel există și o zi în care sunt

sărbătoriți tații. Decizia de a exista o zi specială dedicată mamelor și taților a fost luată de autoritățile din România în anul 2010. Astfel, Ziua Tatălui a fost sărbătorită pentru prima oară în România pe data de 9 mai 2010.

Prin lege s-a stabilit ca Ziua Tatălui să fie sărbătorită în fiecare an în a doua duminică din luna mai. Astfel, această sărbătoare nu are o dată fixă, iar în anul 2022, Ziua Tatălui pică de data de 8 mai. 

De Ziua Tatălui se dorește sublinierea rolului pe care acesta îl are în cadrul unei familii. Este o zi în care se vorbește despre impactul pe care tatăl îl are în dezvoltarea copilului, în creșterea și educarea acestuia. 

Cum cea de-a doua duminică din luna mai pică pe data de 8, aceasta este ziua în care sunt sărbătoriți toți tații din România.

Citeste si: Când e, de fapt, Ziua Bărbatului, pe 9 martie sau pe 19 noiembrie?

Când pică Ziua Tatălui în următorii ani? 

Având în vedere că Ziua Tatălui se sărbătorește în a doua duminică a lunii mai, această sărbătoare are o altă dată în fiecare an. Iată în ce zi din luna mai pică Ziua Tatălui în următorii ani:

  • Ziua Tatălui 2023: 14 mai
  • Ziua Tatălui 2024: 12 mai
  • Ziua Tatălui 2025: 11 mai
  • Ziua Tatălui 2026: 10 mai
  • Ziua Tatălui 2027:  9 mai
  • Ziua Tatălui 2028: 14 mai
  • Ziua Tatălui 2029: 13 mai

Când este Ziua Tatălui în alte țări?

Fiecare țară în parte poate decide când își dorește să sărbătorească Ziua Tatălui. Dacă în România această sărbătoare pică în a doua duminică a lunii mai, în Italia, Spania sau Portugalia se sărbătorește pe 19 martie. 

În Rusia, Ziua Tatălui este pe 23 februarie, în Germania, această zi este sărbătorită atunci când pică și Înălțarea Domnului, în Austria și Belgia este sărbătorită în a doua duminică din luna iunie.

Foarte multe țări sărbătoresc Ziua Tatălui în a treia duminică din luna iunie, iar printre acestea se numără și Ungaria, SUA, Bulgaria, Grecia, China, Canada, Turcia, Japonia, Croația, Elveția sau Regatul Unit.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cele mai frumoase mesaje și urări de Ziua Tatălui 2022

Cei care vor să își impresioneze tatăl pe data de 8 mai 2022, atunci când în România este sărbătorită Ziua Tatălui, pot alege să trimită mesaje emoționante. Iată care sunt cele mai frumoase urări care pot fi făcute cu această ocazie.

„Tu mi-ai oferit sprijin de fiecare dată și m-ai învățat cum să trec peste orice problemă. La mulți ani, tată! Te iubesc!”

„De Ziua Tatălui îți doresc să ai parte de foarte multă fericire, sănătate, iubire și de tot ce e mai bun. La mulți ani, tată!”

„Pentru că am un tată ca tine mă pot considera o persoană norocoasă. Îți mulțumesc pentru tot ceea ce ai făcut și faci pentru mine. La mulți ani, tati!”

„Iubirea unui tată este specială și matură. Mi-ai oferit cele mai importante lecții, m-ai învățat să fiu o persoană corectă și demnă, iar pentru asta nu pot decât să îți mulțumesc. Ești un adevărat exemplu pentru mine. La mulți ani frumoși!”

„Tu ai fost mereu sprijinul nostru și un exemplu de urmat. Mi-ai oferit cele mai frumoase momente și pentru asta vreau să îți urez multă sănătate, fericire și belșug. Toate dorințele tale să devină realitate. La mulți ani!”

„Datorită ție sunt astăzi în acest punct și îți mulțumesc pentru toate lucurile bune pe care le-ai făcut și le faci pentru mine. Fiecare zi petrecută alături de tine este o binecuvântare. Te iubesc, tată!”

„Fiecare sfat pe care l-am primit din partea ta, fiecare vorbă caldă și fiecare ceartă au contribuit la persoana care sunt astăzi. Te iubesc și îți mulțumesc pentru tot. La mulți ani de Ziua Tatălui!”

„Ești eroul meu și mi-aș dori să realizez măcar jumătate din tot ceea ce ai reușit tu să faci. La mulți ani, tată!”

„Rolul de tată ți s-a potrivit perfect. M-ai învățat ce înseamnă respectul, iubirea necondiționată și grija pentru cei din jur. Îți mulțumesc pentru că m-ai crescut frumos și pentru că m-ai învățat să fiu „om”. Te iubesc și te respect, tată!”

„Dacă toți copiii ar avea un tată ca tine, atunci cu siguranță lumea ar fi mai bună. Ești un om minunat, demn și care merită tot ce e mai bun. La mulți ani fericiți și sănătoși!”

Citeste si: Pe ce dată este, de fapt, Ziua Mamei. Nu se sărbătorește pe 8 Martie. Iată când pică Ziua Mamei în 2022