Zodiile care se bucură cel mai mult la o promoție

Author: Oana Picerea

Încă din antichitate, cititorii în stele ne-au oferit informații despre caracteristicile generale ale zodiilor cărora le aparținem. Promoțiile și ofertele speciale disponibile pentru publicul larg au apărut de mai puțin timp.

Există o corelație între ceea ce spun stelele și dorința noastră de a prinde cea mai recentă promoție? Am întrebat astrologii și am creat un top al celor mai interesate zodii să prindă chilipirul zilei. La final, am comparat topul cu statisticile utilizatorilor siteului Kimbino.ro, un site specializat în cataloagele online ale magazinelor din România. Haideți să vedem rezultatele!

1. Capricorn

Această zodie are în ADN-ul său autocontrolul. Mai mult, atunci când vede pe cineva că cheltuiește bani doar ca să-și arate statutul, Capricornul devine de-a dreptul enervat. De aceea, s-ar putea ca atunci când te lauzi unui Capricorn că ai cumpărat ceva scump, acesta să-ți arate cu o atitudine condescendentă că puteai să cumperi același lucru la ofertă. După care să închidă sec subiectul. Poate că acesta este motivul pentru căutarea promoțiilor și ofertelor speciale este una dintre ocupațiile preferate ale Capricornilor.

2. Leu

Gândește-te la persoanele cele mai extravagante sau extrovertite sau pline de sine pe care le cunoști. Fă un sondaj și vei descoperi că o mare parte dintre acestea sunt în zodia Leului. Pentru un Leu, promoțiile îl ajută să se bucure de mai multe lucruri în același buget, atunci când are bani în portofel. În situațiile deloc rare când are datorii și trebuie să strângă cureaua, caută promoții ca să se repună pe picioare. Cu alte cuvinte, promoțiile sunt pe placul Leilor. Iar cu cât acestea sunt mai personalizate, cu atât mai bine.

3. Rac

Dacă vrei să jignești un Rac, este suficient să-i spui că a dat banii pe o prostie. Acesta are tendința să considere orice cumpărătură ca fiind marea achiziție a secolului. Există șanse mari ca un Rac să petreacă tot atâta timp căutând cea mai bună ofertă pentru o mașină nouă ca și pentru o periuță de dinți electrică. De aceea, comparativ cu alte zodii, Racul este mai predispus să caute promoții – este modul său de a evita să se facă de râs.

4. Gemeni

Se pot spune multe lucruri despre Gemeni, dar nu că ar fi zgârciți cu propriii bani. Singura problemă pe care de multe ori o putem observa în atitudinea lor este că aproape tot timpul vor evita să... dea bacșiș. Rareori o să vedem un Geamăn decis să economisească pe termen lung, însă atunci când în sfârșit se hotărăște să o facă, va găsi cel mai nepotrivit moment posibil. Așa că un happy hour la localul preferat va fi întotdeauna în calendarul unui Geamăn. Dar chelnerii ar fi bine să uite de bacșiș.

5. Fecioară

Motivul pentru care o Fecioară va căuta cea mai bună ofertă specială nu este pentru că îi plac promoțiile, ci pentru că Fecioarele sunt faimoase când vine vorba de cât de mult se îngrijorează din orice. Așa că dacă a ratat o promoție, există șanse mari ca Fecioara să fie îngrijorată să nu o rateze pe următoarea. Ceea ce nu-i lasă decât o singură opțiune: să fie la curent cu cele mai noi oferte. Tot timpul!

6. Taur

Când nu are chef să cheltuiască bani, un Taur va petrece foarte mult timp căutând promoții pe internet. Chiar și când prinde una bună, sunt șanse foarte mari să-i pară rău mai târziu pentru că a dat bani pe ceva ce poate că reușea să cumpere altundeva mai ieftin. De aceea, ai toate șansele să-l găsești pe prietenul nostru Taur răsfoind cu pasiune paginile catalogului cu oferte speciale. Nu doar pentru a vedea ce ofertă este acum în curs, ci și ca să se asigure că nu a ratat vreo ofertă mai veche.

 

7. Berbec

Berbecii nu sunt genul econom, cel puțin, nu atunci când vorbim despre cheltuielile pe care le fac pe propria persoană. Dar, ca orice om, atunci când fac prea multe cheltuieli neesențiale, au regrete. Iar când e să regrete ceva, Berbecii sunt campioni la asta. De aceea, îi vom găsi deseori pe Berbeci căutând cea mai bună ofertă pe diverse siteuri, precum cele dedicate cataloagelor online.

8. Pești

Puține zodii sunt mai încântate să-i vadă pe cei din jur fericiți. Așa că dacă pentru a aduce zâmbetul pe fața cuiva un nativ al zodiei Pești trebuie să cumpere un cadou, putem fi siguri că o va face. Așa că motivul pentru care cineva din Pești caută cele mai bune promoții și oferte este surprinzător: o face pentru a le oferi celor din jur cel mai mișto cadou posibil. Această zodie caută promoțiile cel mai des cu ocazia sărbătorilor sau a zilelor de naștere și onomastice ale rudelor și prietenilor.

9. Balanță

Foarte indecisă când vine vorba de bani, Balanța are tendința deloc fericită pentru propria persoană, dar foarte norocoasă pentru prietenii săi: cheltuiește oricât este nevoie pentru a se simți bine. Uneori, în compania celor dragi. De aceea, chiar dacă este de foarte multe ori într-o căutare activă a promoțiilor, Balanța a învățat să nu exagereze cu căutările. Știe prea bine că în loc să aleagă cel mai convenabil produs la preț special, probabil că le va cumpăra pe toate care sunt la ofertă. Așa că unele Balanțe evită să cerceteze promoțiile. Sau orice fel de prețuri care ar putea să-i stârnească pofta de cumpărături.

10. Vărsător

La cât e de visător, ai putea spune că un Vărsător evită cu desăvârșire cataloagele de promoții. Și totuși, atunci când se hotărăsc să atingă un obiectiv mai mare - precum o excursie exotică sau o mașină de vis, poți fi sigur că Vărsătorul se va da peste cap pentru a-și atinge scopul. Iar una dintre metodele sale preferate este să plătească mai puțin pe acele lucruri care sunt necesare, dar mai puțin importante pentru el. Pâinea, de exemplu. De aceea, promoțiile și ofertele speciale sunt ceva ce Vărsătorul urmărește, dar nu tot timpul și cu aceeași încăpățânare. Depinde ce planuri mari are pe moment.

11. Scorpion

Să cauți o promoție este o pasiune în sine pentru foarte multe persoane. Nu și pentru Scorpion. Acesta va profita de orice promoție din simplul motiv să vrea să economisească bani. Pentru el, cheltuitul banilor este un adevărat chin dacă nu este pentru ceva care îi provoacă o super-mega-plăcere. Așa că dacă un magazin va lansa o ofertă, patronul acelui magazin poate fi sigur că Scorpionii din jur vor observa și vor acționa. Azi un leu economisit, mâine încă unul - așa se face milionul!

12. Săgetător

Când un Săgetător se hotărăște să facă ceva, poți fi convins că o va face cu toate puterile, resursele și disponibilitățile sale. Pentru el, amintirile sunt la fel de importante ca obiectele, așa că pentru el promoțiile nu sunt decât o modalitate suplimentară să ajungă mai eficient la obiectivul său mai mare. Cheltuitor, dar întotdeauna cu un scop suprem, Săgetătorul este printre zodiile cele mai puțin pasionate de promoții, însă asta nu înseamnă că nu e deloc interesat de cele mai bune oferte. Depinde doar de context.



Au avut astrologii dreptate? Testul statisticilor

Unul dintre siteurile doldora de promoții din cele mai diverse categorii de produse este Kimbino – găsim aici cataloagele magazinelor specializate precum supermarketuri, cele de electronice, produse pentru casă și grădină, de haine, pantofi, sport, de farmaceutice și cosmetice ș.a.md.

Am verificat la final dacă previziunile astrologilor se potrivesc cu datele oferite de utilizatorii Kimbino la înregistrare pe site. Aceștia pot declara, opțional, data nașterii. În mod surprinzător, analiza efectuată de astrologi s-a potrivit cu datele de la Kimbino.

Mai precis, majoritatea utilizatorilor siteului sunt în zodia Capricorn, Leu sau Rac, fiecare cu peste 10% din total. Gemenii, Fecioarele, Taurii și Berbecii formează eșalonul mijlociu, fiecare cu 7-10% din total. Celelalte zodii au toate sub 7%: Pești, Balanță, Vărsător, Scorpion și Săgetător. Cele mai dezinteresate zodii când vine vorba de promoții? Săgetătorii și Scorpionii, fiecare cu doar 5,8% din total, ceea ce înseamnă că cei din zodia Capricorn sunt de două ori mai interesați de promoții decât oricare dintre aceștia!

În concluzie, indiferent de zodie, e clar că tuturor ne plac promoțiile. Diferența o face gradul de intensitate cu care le urmărim. Spor la vânătoarea de promoții, indiferent de zodia în care sunteți!



Sursa informațiilor:

Kimbino - site internațional specializat în cataloage online

Astrologi Miruna Costea și Ioan Popescu