9 ne place sa va prezentam retete culinare traditionale!

Editor: Alexandra Dragos Autor: B.M.
Actualizat: 21 sep 2020, 15:20

Retete vechi, preparate de poveste, locuri de basm si oameni minunati, de toate ati avut in cadrul rubricii “Tara-n Bucate” de la "Asta-i Romania".

George Mihai colinda tara in lung si in lat dupa bucate care iti lasa gura apa si care demonstreaza ca bucataria romaneasca poate dezmorti si cele mai pretentioase gusturi.

Am aflat reteta celebrilor carnati de Plescoi!


Echipa emisiunii "Asta-i Romania" a mers pe urmele legendelor haiducesti, in Buzau. Va impartasim una dintre cele mai vechi, simple si bune retete, din cate exista: vedeti aici cum se fac celebrii carnati de Plescoi.


Taina sarmalutelor oltenesti


Oltenia de sub munte- daca aici nu gasesti dragoste pentru bucate si folclor, atunci nu mai gasesti niciunde! Iata cum fac oltenii sarmalutele lor gustoase, dupa care se da in vant orice gurmand:  http://goo.gl/mGTKI1

Sarmale in cuib si piftie de curcan dupa o reteta gorjeana


Piftiile au, acum, propriul lor festival! Ba, chiar se scriu si poezii despre minunea tremuranda de aspic.
Raciturile, fel si fel, se fac pe acest pamant dintotdeauna.

Si tot cam de atunci se si mananca impreuna cu sarmalute ori varza calita. Altfel, nu! Urmariti doua retete care va lasa gura apa aici.

Raiul oricarui gurmand e in Banat. Uite cum se prepara borandaul si sarmalele in frunze de hrean


Unul imbina povestile si gatitul ca nimeni altul, celalalt manuieste cu dibacie cutitul de macelar si tocmeste cele mai apreciate afumaturi de porc din Vestul tarii.


Imaginati-va ce a iesit cand George Mihai i-a adus impreuna pe cei doi. Imagini care iti lasa gura apa, aici.

Povestea faimoaselor placinte pe lespede


Preparate dupa o reteta veche, acestea si-au castigat faima in tot tinutul Apusenilor.

Cele mai bune dintre ele, se spune, sunt pregatite de mama Uta: notati, repede, reteta: http://goo.gl/oGaVTO

Duduie cazanele in Tara Palincii! Salajul intreg e-nvaluit in aburi de fum si parfum de prune coapte


Cata
truda este la un cazan de palinca! Merita, insa, pana la ultima picatura. Iar in ceasurile grele de asteptare a licorii, palincarii au mai nascocit o minune: gatitul in jar, la gura cazanului.

Taina de demult pentru ei, o adevarata revelatie pentru noi. Urmariti aici un reportaj de poveste.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei