Ajutor nou de la stat: bunicii primesc bani in plus pentru cresterea nepotilor! Suma nu este mica: cat se da lunar

Autor: B.M.
Actualizat: 19 nov 2020, 03:40
Indemnizatie crestere nepot

Indemnizatie crestere nepot: romanii vor primi bani in plus de la stat pentru cresterea copiilor.

Astfel, potrivit unui proiect de lege, noul ajutor va fi acordat bunicilor care urmeaza sa aiba grija de nepotii lor. Suma lunara care va fi acordata va fi de 650 lei.

"Pe perioada acordarii stimulentului de insertie, oricare dintre bunici beneficiaza de aceasta indemnizatie, daca se afla in relatii de rudenie fireasca sau de adoptie cu nepotul/nepoata, are acordul parintilor copilului si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia", se arata in expunerea de motive.

"Consideram ca prezent initiativa va contribui in primul rand la sporirea inclinatiei de a lucra a persoanelor indreptatite la primirea indemnizatiei de crestere a copilului...(...) Mai mult, aplicand principiul imbatranirii active si solidaritatii intre generatii, consideram ca prezenta initiativa va contribui si la dezvoltarea unei societati inclusive pentru toate varstele, permitand persoanelor in varsta sa isi aduca contributia in familie la cresterea nepotilor", se mai arata in proiectul de lege.

Proiectul de lege poate fi consultat aici. Initiativa nu este inca in vigoare. Daca noul proiect va trece de votul Parlamentului prevederile ar urma sa se aplice incepand cu anul 2020.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Indemnizatie crestere nepot: cine poate beneficia de bani

Potrivit proiectului de lege, de indemnizatia pentru cresterea nepotilor vor beneficia mamele care revin in campul muncii inainte de terminarea concediului pentru cresterea copilului.

Indemnizatie crestere nepot: cei 650 de lei vor fi acordati lunar si nu vor fi impozabili.

Citeste si: Anunt oficial despre pensiile romanilor: ce se intampla incepand cu septembrie 2020

Citeste si: Ajutor nou de la stat: se dau 7.100 de lei, banii nu trebuie returnati! Timpul este limitat: pana la 31 octombrie. Cum se intra in posesia lor

Citeste si: Milioane de romani au bani in cont si nu stiu! Cum poti vedea ce SUMA ai

 

Taguri: